3600 ek gösterge çalışması tamamladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu çalışanlarının refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdi.

3600 ek gösterge çalışması tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı kamu çalışanlarının refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdi. 3600 ek gösterge çalışmasının tamamlanması ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Düzenleme polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsayacak. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren düzenleme ile birlikte maaşlar ve ikramiyede artış yapılacak. 

3600 EK GÖSTERGE KAPSAMI BELİRLENDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Bilgin, 3600 ek göstergenin kapsamının belirlendiğini duyurdu. 

GÖZLER CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

3600 ek göstergede  gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Detaylı raporun sunulacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayı halinde, göstergenin detayları kamuoyu ile paylaşılacak ve hızla uygulanma aşamasına geçilecek.

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.