4 bin 225 afet konutu teslim edilecek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, olağanüstü bir durumla karşılaşmazlarsa eğer Malatya geneli için inşa edilen konutlardan 4 bin 225'inin yıl sonuna kadar afetzedelere teslim edileceğini açıkladı.

4 bin 225 afet konutu teslim edilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da deprem konutları inşaatı hız kesmeden devam ediyor. AFAD’ın düzenlediği etkinlik kapsamında depremlerden etkilenen Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi İkizce ve Kuyulu mahalleleri, Yeşilyurt ilçesindeki etaplar halinde yapımı süren ve tamamlanan konutlar, basın mensupları tarafından yerinde gözlemledi.

Basın mensuplarına burada bilgi veren AFAD Malatya İl Müdürü Mustafa Türker, İkizce’de 8 bin 799, Malatya’da ise 14 bin 338 konutun ihalesi yapılarak inşaatlarına başlandığını söyledi. Olağan üstü bir problem olmazsa eğer inşaat çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini belirten Türker, “Malatya geneli için de toplam 4 bin 225 afet konutunun, afetzedelerimize teslimini planlıyoruz. İnşallah o yoğun kış günlerinin ardından önce çadırlar sonra konteynerlerde devam eden hayatın ardından burada yıl sonuna kadar 4 bin 225 afetzedemizin afet konutları kurasını çekerek teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

İl genelinde kırsalda 7 bin 550 köy afet konutlarının ihalesinin de yapıldığını kaydeden Türker, “Bunun 3 bin 550’sinin de inşaatı devam ediyor. Onlardan da yol sonuna kadar bin 100 tanesini olağan üstü bir problem çıkmadığı takdirde onların da kuralarını çekip afetzedelere teslim edeceğiz” dedi.

Afet konutları yapılan bölgelerin zemininin sağlam olduğunu vurgulayan Türker, “Zemini sağlam kayaç olan yerlerden seçilmiş bulunmakta. Kayalar kırılarak, kırılamayan yerlerde de patlatma yapılarak temel atma işlemlerinin ardından inşaatlara başlanmış ve bir kısmının da teslimi aşamasına gelmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Deprem konutlarının teslim edilmesi konusunda kura çekiminde hiçbir ayrım gözetilmeyeceğini dile getiren Türker, “Bizim için bütün afetzedelerimiz kendi özel bir durum barındırsa da söz konusu olan afet konutları ve böylesine büyük bir depremin ardından yapılan konutların kurasında herhangi bir ayrım ve öncelik düşünülmüyor şu anda” açıklamalarında bulundu.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ilkinde Malatya merkezinde yer alan evini ve ikinci depremde de köydeki evini kaybeden Ali Seydi Fırat ise iki ay önce kavuştuğu yeni evinden dolayı mutlu olduğu anlatarak, “Konteynerde kalıyordum. Konutumu iki ay önce teslim aldım. Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Köydeki evimiz kerpiç evdi yıkıldı. Evden memnunum çok güzel. Önceki evim 150 metre kareydi, şimdiki 125 metre kare. Ful yapılı olarak teslim ettiler. Allah razı olsun” ifadelerine yer verdi.