AA fotoğraflarıyla 81 ilde '15 Temmuz' sergisi

Elazığ'da, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' sergisi açıldı.

AA fotoğraflarıyla 81 ilde '15 Temmuz' sergisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sergide, AA kameramanlarının 15 Temmuz gecesi çektiği görüntüler vatandaşlara izletildi.

Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez, sergide yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını, Türk milletinin cesareti ile darbenin püskürtüldüğünü belirtti.

15 Temmuz'un yıl dönümü dolayısıyla sergiye katıldıklarını belirten Dönmez, şöyle konuştu:

"15 Temmuz Demokrasi Meydanımızda Anadolu Ajansımızın darbe günü çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir sergi açıldı. Bu sergide o günlerde yaşananların hiçbir zaman unutulmayacağını, toplumda da belli bir yer kapladığını tekrar hatırlatmış oldu. Allah bir daha ülkemize böyle bir girişim yaşatmasın, bugünleri göstermesin."

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan da 15 Temmuz'da milletin devletin yanında olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tek olmadığının ortaya çıktığını belirten Alan,  çocuk, kadın ve yaşlı demeden herkesin sokağa çıktığını anlattı.

Alan, "Tankların altına yatıp kendilerini bile bile öldürttüler. Sırf ülkenin birliğine beraberliğine olan sevgiden, Cumhurbaşkanımıza olan sadakatlerinden ve demokrasiye olan bağlılığından dolayı bunu yaptılar." diye konuştu.

Memur-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi de sergideki fotoğrafları gördüklerinde o geceyi tekrar yaşamış gibi hissettiklerini bildirdi.

Bahşi, "Anadolu Ajansı, muhabirlerinin objektiflerinden çıkan ve o günü tam yansıtan fotoğraf ve görüntülerle, haberlerle üzerine düşenin en iyisini yaptı." dedi.