ABD Başkanı Biden İsrail'de

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e geldi.

ABD Başkanı Biden İsrail'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze şehrindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırı sonrası İsrail'in başkenti Tel Aviv'e geldi.

Biden, Ben Gurion Havalimanı'nda İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından karşılandı.

İsrail Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre Herzog Biden'a "Hoş geldiniz Sayın Başkan. İsrail milletini koruduğunuz için Tanrı sizi korusun" dedi.

"HASTANEDEKİ SALDIRIYI DİĞER TARAF YAPMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR"

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze şehrindeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırı sonrası İsrail’in başkenti Tel Aviv’de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Biden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün Gazze'de hastanede meydana gelen patlamadan büyük üzüntü ve öfke duydum. Gördüğüm kadarıyla bunu siz değil diğer taraf yapmış gibi görünüyor. Ama emin olmayan birçok insan var. Bu nedenle birçok şeyin üstesinden gelmemiz gerekiyor" dedi.

ABD Başkanı Biden İsrail'de

"BURADA OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

İsrail halkının ve dünyanın ABD'nin kimin yanında olduğunu bilmesi için bu ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Biden, "Ben şahsen buraya gelerek bunu açıkça belirtmek istedim" diye konuştu. Biden, "Hamas, 31 ABD’linin de aralarında bulunduğu bin 300’den fazla insanı öldürdü. Aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda insanı rehin aldılar. Hamas'tan saklanan çocukların ne düşündüğünü hayal etmemizi istediniz. Ne düşündüklerini hayal edemem" dedi.

ABD'lilerin İsrail ile birlikte yas tuttuğunu söyleyen Biden, "Hamas Filistin halkının tamamını temsil etmiyor ve onlara yalnızca acı çektiriyor" şeklinde konuştu. Netanyahu ile kapsamlı bir görüşme yapmak istediğini kaydeden Biden, "İsraillilerin cesaretleri, bağlılıkları, nefes kesici. Burada olmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

NETANYAHU'DAN BİDEN'A TEŞEKKÜR

İsrail Başbakanı Netanyahu ise yaptığı açıklamada, "Hamas kadınları, çocukları, yaşlıları ve Holokost'tan sağ kurtulanları kaçırdı. Bu konuda öfkemizi paylaştığınızı biliyorum. Bu insanları geri getirme kararlılığımızı paylaştığınızı biliyorum. Hamas 7 Ekim'de 10 milyondan az insanın yaşadığı bir ülkede bin 400 İsrailliyi, belki daha fazlasını öldürdü. Bu, tek bir günde 50 binden fazla ABD'linin öldürülmesine eşdeğer" dedi. İsrail'in birlik olduğunu ve Hamas'ı mağlup edeceğini vurgulayan Netanyahu, "Uygar dünya Nazileri yenmek ve DEAŞ'ı yenmek için birleştiği gibi, Hamas'ı yenmek için de birleşmeli" şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Biden İsrail'de

Biden'ın, savaş sırasında İsrail'i ziyaret eden ilk ABD Başkanı olduğunu belirten Netanyahu, Biden'a daima İsrail'in yanında yer aldığı için teşekkür etti.

DÖRTLÜ ZİRVE İPTAL EDİLMİŞTİ

Ürdün'ün başkenti Amman'da bugün ABD Başkanı Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın katılımıyla yapılması planlanan 4'lü zirve, İsrail'in dün akşam Gazze'deki hastaneye gerçekleştirdiği ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından iptal edilmişti.