Abdullah Akın'ın adaylığı Elazığ siyasetini nasıl etkiler?

Elazığ'da gündem yerel seçimle ısınıyor! Abdullah Akın'ın adaylığı Elazığ siyasetini nasıl şekillendirir?

Abdullah Akın'ın adaylığı Elazığ siyasetini nasıl etkiler?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yerel seçimler yaklaşırken adaylığını şimdiden açıklayanlar, kulislerde dönen isimler, siyasi çevrelerde ittifak olasılıkları... Bunların hepsi konuşulmaya başlandı. Tabii bunlar da Elazığ'ın siyasi sahnesinde heyecan yaratıyor.

Geçtiğimiz 14 Mayıs seçimlerinde, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı Elazığ'da rekabet halindeydiler. Cumhur İttifakı, AK Parti'den 3, MHP'den 1 milletvekili çıkararak başarı elde etti.

Millet İttifakı ise CHP'den 1 milletvekili çıkararak tarihi bir oy oranına ulaştı. CHP, 76.364 vatandaşın oyunu alarak büyük bir destek kazandı. İkinci sıradan giren Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ise milletvekilliğini sadece çok az bir farkla kaçırdı.

Abdullah Akın, partisinin uygun görmesi ve yönetimin desteğini alması durumunda yerel seçimlerde belediye başkanlığı için aday olabileceğini ifade etti.

Genel seçimlerde farklı siyasi kesimlerden geniş destek gören Akın, yerel seçimlerde öncelikle partisi veya ittifak tarafından aday gösterilirse Elazığ'da siyasi dengeleri nasıl etkiler? Bu sorunun yanıtını ilerleyen günlerde görmek için bekleyeceğiz.

Yerel seçimlerde olası bir ittifakın sonuçları, adayların ve partilerin stratejilerine ve seçim kampanyalarına bağlı olarak şekillenecek.