Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası başlıyor

Adıyaman Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan 'Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası' 32 ilden 228 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası’ 32 ilden 228 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Adıyaman Belediyesi ile Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliği tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan ‘Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası’ başvurularına sporcular yoğun ilgi gösterdi.

3-5 Kasım tarihleri arasında Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan turnuva ile ilgili bilgi veren Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz, “7’den 70’e her yaş grubundan sporcuların mücadele edeceği turnuvada 7 bin TL nakdi ödülün yanı sıra, dereceye giren sporculara kupa, madalya ve turnuvaya katılan tüm sporculara satranç takımı, katılım belgesi ve Adıyaman Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verilecektir. Ayrıca, turnuvaya il dışından katılan 50 sporcunun konaklaması ve ulaşımı da yine belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Üç gün sürecek olan müsabakaların ardından 5 Kasım Pazar günü saat 19.00’da yapılacak olan ödül töreniyle turnuvamız sona erecektir” dedi.

Böyle önemli bir turnuvanın Adıyaman’da ilk kez ulusal düzeyde düzenlenecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise yaptığı açıklamada,spora her zaman destek verdiklerini söyleyerek, “Adıyaman Belediyesi olarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere her zaman destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilciliğimizin de destekleriyle bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası başvurularına gösterilen ilgi bizleri çok mutlu etti.

32 ilden 228 sporcunun katılacağı turnuvamız için Adıyaman Belediyesi olarak gerekli tüm hazırlıkları yaptık. İl içinden ve il dışından sporcularımızın mücadele edeceği turnuvamızı bir anlamda tanıtım aracı olarak da görüyoruz. Başka illerden gelecek olan 50’ye yakın sporcumuz ile diğer konuklarımızı en güzel şekilde ağırlayıp, ilimizin güzelliklerini göstereceğiz. İnşallah bu turnuvayı en güzel şekilde gerçekleştirip, artık geleneksel hale getireceğimiz turnuvamızı önümüzdeki yıl daha geniş ve kapsamlı hale getirmeyi istiyoruz. Bu anlamda bize destek sunan Türkiye Satranç Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Naile Öz hanımefendiye ve arkadaşlarına da teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Adıyaman Belediyesi 1. Ulusal Satranç Turnuvası 3 Kasım Cuma günü Türkiye Petrolleri Kültür Merkezinde başlayacak.