Ahmet Davutoğlu Elazığ'da

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Gezdiğimiz yerlerde sokakta gördüğümüz her Elazığ'lıyı yeni bir hale davet ediyorum. Bilinsin ki yeni bir hal neyi gerektiriyorsa onuda yapmaya hazırız.' dedi.

Ahmet Davutoğlu Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'a gelen eski Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte ' Gönül Dostları Platformu' tarafından bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada 23 Haziran'da, son dönemde seçimlerle ilgili duyulan kaygı ve güvensizliklerin ortadan kalktığını söyledi.

İstanbul da yenilenen seçimlerde milli iradenin tecelli ettiğini aktaran Davutoğlu, "Netice ne olursa olsun, kim kazanırsa kazansın en önemli şey, milli iradenin tecelli etmesidir ve kimsenin, onun önüne engel koyamamasıdır. 1946 yılından bu zamana Türkiye'nin en büyük gücü, darbeler sonrası tekrar demokratik düzene geçişte de darbeleri engellemede de en büyük gücü seçim sandığının objektifliği olmuştur. Bu anlamda 23 Haziran'da ve seçimlerin yenilenmesi sonrasında Cumhurbaşkanımız ve siyasi parti liderlerinin verdiği mesajlar son derece doğrudur ve güzeldir." diye konuştu.

"SİYASİ HAYATA EĞEMEN OLMUŞ OLSALARDI, KIYAMETE KADAR SUSARDIK"

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonucuyla derin hüzün yaşadığını kaydeden Davutoğlu, " AK Parti'nin genel başkanlığı ve bakanlığını yapmış biri olarak AK Parti'ye destek vermiş, bizi her şartta ve her zaman desteklemiş geniş kitlelerin hüznünü yüreğimde hissediyorum. Biliyorum ki İstanbul'daki her bir AK Parti'li seçmen, derin bir hüzün yaşıyor. Ben bu kitleler ile birlikte hareket ettim. Son derece haklı zeminde yaptığımız eleştirileri, 'AK Parti'de bölünme çabası' olarak göstermek isteyenler, bilsinler ki bu kitleler bölünmesin, diye başbakanlık koltuğunu bırakarak, ayrıldım. Devletin makamlarını birtakım trol çetelerine mahkum edenler karşısında 3 yıl sustuk. Eğer işler iyi gitmiş olsaydı, AK Parti'yi iktidar yapan milletin değerleri bu siyasi hayatta egemen olmuş olsaydı, kıyamete kadar da susardık" şeklinde konuştu.

"ANADOLUYU DOLAŞARAK ANADOLU'NUN NABZINI TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Ülkede son üç yılda ciddi değişmelerin olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Anadolu’yu dolaşarak Anadolu’nun nabzını tutmaya çalışıyoruz. Buna niye ihtiyaç diyoruz? Bunu her şeyden önce doğru anlamamız lazım. Son 3 yıl içinde gerek Türkiye’deki siyasi hareket anlamında ve AK Parti içindeki dinamikler anlamında gerekse devlet hayatımızın yeniden şekillenmesi anlamında büyük değişiklikler ama değişikliklerle birlikte ciddi savrulmalarda yaşadık. Bir meseleyi görme kudreti veren Rabbimiz o meseleyi çözme kudreti de vermiştir. Şimdi bizim yapmamız gereken cesaretle, basiretle, ferasetle önümüzdeki meseleleri tartışmaktır. Ciddi savunmalar dedim. Evet maalesef son 3 yıl içinde hem siyasetin temelini dokuyan değerler anlamında temiz siyaset ve bu siyasetin arkasındaki değerle anlamında, hem AK Parti’nin kuruluş ilkeleri anlamında bu kadroları iktidar yapan o ilkeler temelindeki savunmalar anlamında hem de devlet hayatımız anlamında çok ciddi değişimler var ve bir anlamda odak kaymalarıyla karşı karşıyayız. Gezdiğimiz yerlerde sokakta gördüğümüz her Elazığ'lıyı yeni bir hale davet ediyorum. Bilinsin ki böyle bir hal yeni bir hal neyi gerektiriyorsa onuda yapmaya hazırız."