AK Parti'den ortak açıklama: 'İşçilerin yanındayız'

AK Parti, Alacakaya'daki maden işçilerinin hak arama mücadelesinde yanlarında olduklarını açıkladı. Milletvekilleri ve il başkanı, işçilere destek mesajı verdi.

AK Parti'den ortak açıklama: 'İşçilerin yanındayız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve milletvekilleri, Alacakaya’daki maden işçilerinin yanında olduklarını belirten ortak bir açıklama yaptı.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve AK Parti Elazığ Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Alacakaya’daki maden işçileriyle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve işçilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirttiler.

Yıldırım Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım’ın toplantıda işçilere yönelik hoş olmayan söylemlerinin ardından yapılan ortak açıklamada, işçilerin haklarının savunulacağı vurgulandı.

AK Parti'den yapılan açıklamada, yaklaşık 11 gündür Alacakaya ilçesinde Yıldırım Holding’e ait fabrikada çalışan işçilerin hak arama amacıyla başlattıkları eylem sürecinin yakından takip edildiği belirtilerek, “Süreçte işçilerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Yıldırım Holding’in işçilere yönelik tavrı kınanarak, işçilerin taleplerinin dinlenmesi ve çözüm odaklı yaklaşılması gerektiği belirtildi. İşçilerin taleplerini dinlemek yerine iş yerini kapatmanın ve işçileri ücretsiz izne çıkarmanın kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Yerel basında çıkan ve firma sahibinin siyasi temsilcilere yönelik iddialarının asılsız olduğu belirtilerek, “Bu tür mesnetsiz iddiaların hukuki ve cezai süreçlerini başlatmak adına, gerekli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır. Adaletin yerini bulacağına olan inancımız tamdır” denildi.