Alpay, STK'larla buluştu

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İlim Yayma Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıda Elazığ Sivil Havacılık ve Savunma Kümesi (SÜHA) hakkında bilgiler verdiler.

Alpay, STK'larla buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İlim Yayma Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda Elazığ Sivil Havacılık ve Savunma Kümesi (SÜHA) hakkında bilgiler verdiler.

ALPAY: ELAZIĞ SAVUNMA SANAYİNDE ÖNEMLİ BİR NOKTAYA GELECEK

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’a katılımları için teşekkür etti.

Alpay, burada yaptığı konuşmada, silah, tank, top, helikopter, İHA, SİHA, uydu sistemleri, roket ve füzeler gibi savunma sanayisiyle alakalı birçok ürünün yerli ve milli imkanlarla üretildiğini söyledi.

Konuşmasında FETÖ'ye değinen Alpay, “Türkiye hastalıklı FETÖ yapısının bu millete ödettiği ağır bedeli hızla tamir ederek yoluna devam ediyor. Türkiye'de sivil toplum gönüllüsü altında bu milletin değerlerine topyekün savaş açan bu milletin değerlerini yok sayan hastalıklı yapılar ortaya çıktı. FETÖ hain yapısı böyle bir örgütlü yapının ürettiği bir problemdi” ifadelerini kullandı.

Elazığ'da savunma sanayisi yatırımlarıyla ilgili olarak bazı önemli görüşmelerin olacağını aktaran Alpay, şöyle devam etti: “Jandarma Genel Komutanlığı ile Fırat Üniversitesi arasında bir protokol hazırlığı yapılıyor. Bu hazırlığa göre Allah nasip ederse Fırat Üniversitesi bünyesindeki Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda eğitim gören gençler hava merkezinin bulunduğu birimlerde staj yapma imkanı bulacak. Bu protokolle burada iyi eğitim alan gençlerimiz hemen istihdam edilecekler” dedi.

ARSLAN: ELAZIĞ KALKINMA ADINA ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR

Toplantıya katılan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerine kısa adı SÜHA olan Sivil Havacılık ve Savunma Kümesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ’ın Bakan Yardımcısı Şual Alpay ile önemli bir fırsat yakaladığını belirterek, “Ticaret ve Sanayi Odası’nda Sayın Bakanımızın ziyaretinde ifade ettiğim gibi çok zor olan bir sektörde Sayın Bakanımız sayesinde Elazığ olarak önemli bir mesafe kat ettik. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde, Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, iş adamlarımız ve girişimcilerimizle birlikte Elazığ olarak savunma sanayine yönelik çok önemli hamleler gerçekleştireceğiz.  Tüm bu süreçler çok iyi etüt edilmesi, saha çalışmaları yapılması ve istişare edilmesi gereken adımları kapsıyor. Sayın Bakanımızla sürekli iletişim halindeyiz. İlimizin savunma sanayinde çok önemli bir merkez haline gelmesi hedefiyle hep birlikte bir gayret içerisindeyiz. Sayın Bakanımızın detaylarını paylaştığı bu alanda somut adımları bir bir atıyoruz. Süreç devam ediyor. Sonuçların ilimiz ve iş dünyamız için hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu.