Altaç'tan ABD'nin vize engeline tepki

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, ABD Büyükelçiliği'nin Türkiye'den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu kararına sert tepki gösterdi.

Altaç'tan ABD'nin vize engeline tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hukukçu ve Siyasetçi Aydın Altaç, ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye’den yapılan vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu kararına sert tepki gösterdi.

Altaç, ABD’nin Türkiye’ye karşı alacağı bütün kararların,barışçıl yollarla alınması gerektiğini belirterek, bu kararın ise tamamen siyasi olduğunu söyledi. ABD demokrasisi için kabul edilebilir tek yolun, diyalog ve diplomasi olduğunu ifade eden Altaç, “ABD,Türkiye’ye karşı aldığı bu karar ile kendi değerlerine ters düşüyor. Türkiye’nin, Amerika için kaybı göze alınamayacak kadar büyüktür. Her fırsatta Türkiye’deki demokrasiye dil uzatan, özgürlük ve insan hakları ihlallerinden bahseden ABD’nin aldığı bu karar ile geldiği noktayı net bir şekilde görüyoruz. Amerika gibi bütün farklı dinleri ve etnik grupları bir arada bir kapta eriten bir millet olarak bilinen bir ülkede, bu kararın alınması son derece rencide edicidir. ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik seyahat vizesi işlemlerini durdurması kararı, son derece talihsiz bir gelişmedir. ABD yönetiminin aldığı bu kararı en kısa sürede düzelteceklerini ümit ediyorum” dedi.