1 milyon yıllık kehribar kolyeler 2 bin liraya alıcı buluyor

Elazığ'da yaklaşık 1 milyon yıllık damla kehribardan yapılan kolyeler, 2 bin liraya kadar alıcı buluyor. Astım, guatr ve tiroit gibi hastalıklara iyi geldiği söylenen damla kehribar, sakinleştirme özelliğiyle de dikkat çekiyor.

TAKİP ET

Şifalı olarak bilinen ve yaklaşık 1 milyon yıllık damla kehribardan yapılan kolyeler, Elazığ'da 2 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Astım, guatr, tiroit gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı söylenen damla kehribar, kişileri sakinleştirme özelliğine de sahip olduğu için yoğun ilgi görüyor.

Elazığ'da kehribar taşından yapılan kolyeler, 650 liradan başlayarak 2 bin liraya kadar satılıyor.

Vatandaşların bu ürünlere ilgisi oldukça fazla. Genelde kolye, bileklik ve tespih olarak kullanılan damla kehribar, özellikle kadınlar tarafından büyük rağbet görüyor.

Damla kehribar ürünleri satıcısı Mehmet Özen, "Damla kehribardan yapılan ürünler vatandaşlar tarafından sıkça alınıyor. Birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Faydasını gören insanlarımız fazla. Milyon yıllık taşlardan yapılan kolyelerdir. Genelde bayanlar çok fazla ilgi gösteriyor. Gram olarak hesaplandığı için 650 liradan 2 bin liraya kadar satışını yapıyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme