24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Elazığ İl Protokolü 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

TAKİP ET

ELAZIĞ VALİSİ DR. ÖMER TORAMAN

"Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacının karşılanmasında, halkımızın görüş, talep ve önerilerinin paylaşılmasında önemli bir misyonu yerine getirmektedir. Bu kapsamda basınımız ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde kamuoyunu aydınlatırken, Ülkemizin birlik ve beraberliğine, milli iradeye, demokrasimize ve devletimizin bekâsına mesleki ve ahlaki değerler öncülüğünde gereken hassasiyeti göstermek suretiyle görevini icra etmektedir. İlimizin her alanda kalkınması için yürüttüğümüz çalışmalarda, yaptıkları yayınlarla bizlere destek olan ve zaman, mekân mefhumu olmaksızın büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı” tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

“Kamuoyunun; gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşmasını sağlayan ve demokrasinin en temel unsurlarından biri olan basın, gazetecilik ilkeleri ve meslek ahlakına bağlı kalıp, hassasiyetle görevini icra etmektedir. Gelişmiş demokrasilerde önemli bir kamusal güç olarak kabul edilen, toplumun geniş kesimlerini etkileyerek yönlendirebilen basınımız, haber alma hakkının korunması, kamuoyunda farkındalık oluşturulması, her türlü yapıcı fikrin dile getirilmesi ve olgunlaşması süreçlerinde önemli bir misyon üstleniyor. Şehrimizdeki güzide basın kuruluşlarımız ve değerli gazetecilerimiz; ilkeli, tarafsız yayınları, doğru ve güvenilir haberleriyle hemşehrilerimizin sorun ve taleplerini gündeme getirerek çözüm önerileri sunuyor ve şehrimizin kalkınmasında söz sahibi olarak sorumluluk bilinciyle hareket edip Elazığ'ın gelişimi ve değişimine katkı sunuyor. Tüm şartlar altında büyük bir gayret ve özveri ile görevlerini icra eden bütün basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı tebrik ediyor, kendilerine çalışmalarında başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI İDRİS ALAN

"Öncelikle, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gazetecilerimizin değerli emeklerini ve tarafsız haber alma görevlerini yürekten kutluyoruz. Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve vicdanıdır. İşlerini özveriyle yerine getirerek, doğru ve tarafsız haberlerle toplumu aydınlatma sorumluluğunu taşırlar. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, özgürce haber yapabilme ve düşünceleri ifade edebilme özgürlüğünün teminatıdır. Bu yönüyle, basın mensuplarımızın toplumsal yaşamdaki rolü ve etkisi büyüktür. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, basının özgürce çalışabilmesi, haber alma ve yayma özgürlüğünün korunması için gereken desteği sağlama konusunda üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Sizlerin cesur ve özverili çalışmalarınız, demokrasimizin gelişimine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda ülkemizin geleceği için önemli birer güvence oluşturmaktadır. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı, siz değerli gazeteci arkadaşlarımızın, özgür ve tarafsız haber yapma gayretinizin takdir edildiği, emeklerinizin ödüllendirildiği bir gündür. Bu vesileyle, tüm basın çalışanlarının bayramını en içten duygularımla kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum."

AK PARTİ ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ MAHMUT RIDVAN NAZIRLI

"Doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik anlayışıyla, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

YENİDEN REFAH PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ÖMER ATEŞ

“Basın kuruluşlarımız, halkı bilgilendirme amacıyla; özgür, tarafsız, objektif bir şekilde görevlerini yerine getirirken, ülke menfaatlerini, milli ve manevi değerler ile toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerleri göz ardı etmeden sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de büyük önem taşımaktadır. Geçmişte, vesayet odaklarının ve sermayenin güdümüne girip halkın değerlerine ve demokrasiye karşı duran Türk medyası, 15 Temmuzda milli iradenin ve halkın yanında yer alarak önemli duruş sergilemiştir. İlimiz medyasını oluşturan değerli medya kuruluşlarımız ve çalışanların da aynı hassasiyetle mesleklerini icra ettiklerini görüyor ve takdir ediyoruz. Bu vesileyle, bütün basın çalışanlarımızın Basın Bayramı'nı tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum.”

MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ SEMİH IŞIKVER

“24 Temmuz 1908'de ikinci meşrutiyetin ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908'de çıkan gazetelerin bsansürsüz yayımlanmasından bu yana 24 Temmuz tarihi Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Basın, yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile tüm gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlimizdeki basın- yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların şehrimizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına olan inancım tamdır. Elazığ basını tarihin her döneminde milli duruşu ile bu şehrin her zaman gurur kaynağı olmuş ve her şehre nasip olmayacak şekilde ilimizin güçlü yönlerinden biri olarak değer katmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Ülkemizin en köklü basın geçmişine sahip olan ilimiz medyasında görev yapan değerli basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutlar, tüm basın mensuplarımızın habere ulaşma ve haberi kamuoyuna ulaştırma çabalarında başarılar diler, en derin saygılarımı sunarım.”

MHP ELAZIĞ İL BAŞKANI YUNUS BAL

“Basın; haber alma özgürlüğünün sağlanması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi noktasında toplumun gören gözü, işiten kulağı, söz söyleyen dili olarak, demokratik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Önemli aynı zamanda sorumluluğu olan bir mesleği icra eden basın mensuplarının; başta kişisel hak ve özgürlükler olmak üzere milli değerlere ve insan haklarına saygılı bir yayıncılık anlayışı içerisinde görevlerini yerine getirmeleri son derece önemlidir. Bu doğrultuda, kıymetli basın mensuplarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada başta doğruluk, tarafsızlık olmak üzere, basın ahlak ilkelerinden taviz vermeden, toplumsal faydayı gözeterek, sorumlu yayıncılık ilkesiyle yapacakları duyarlı haber ve faaliyetlerle, ilimize pozitif yönde katkı sağlamaya devam edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, günün her saatinde mesai kavramı gözetmeksizin gecesini gündüzüne katarak fedakârca çalışan değerli basın mensubu arkadaşlarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

FIRAT HAVZASI GAZETECİLER CEMİYETİ (FHGC) BAŞKANI SEMİH ERDEM

“24 Temmuzu bayram gibi değil de Basın Dayanışma Günü olarak nitelemek zorunda olduklarını ve sansürün ne yazık ki az ya da çok hep var olduğuna dikkat çekerek; bu anlamlı güne dair bir açıklama yapan FHGC Başkanı Semih Erdem; “Türk basınında sansür, gazetecilerin 24 Temmuz 1908 tarihinde gerçekleştirdiği onurlu direniş sonucu kalkmış, ancak ardından yapılan yasal düzenleme ve baskılarla hemen hemen her dönem konuşmak zorunda kalınmıştır.

Sansürün çeşitli şekillerde varlığını devam ettirdiğini de aktaran Başkan Erdem; “Haber yasaklama, gerçeği çarpıtma ve çeşitli şantaj ve tehditler ile gazetecinin elindeki verileri sağlıklı bir şekilde kamuoyu ile paylaşamaması ciddi bir sorun. Sadece bu da değil; Basın Kanunu'nda bazı değişikler ivedilikle yapılmalı! Darbe dönemlerinden bu yana basın özgürlüğünü kısıtlayıcı bir takım kanun maddeleri gözden geçirilmeli. Kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi, demokrasinin sağlıklı bir şekilde hüküm sürdüğü günlere tam manasıyla erişmek adına basının önündeki bütün engellemelerin kalkması gerekiyor.

Gazetecilik mesleğinin kutsal olduğuna da değinen Başkan Erdem; “Görevinin kutsallığını bilerek ve onuruna yakışır şekilde bu ulvi görevi ifa eden bütün gazetecilerin; 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü'nü kutluyorum. Kendilerine; sağlıklı, huzurlu ve haklarını tamamen hak ettikleri başarılarla dolu meslek hayatı diliyorum. Ayrıca bu kutsal görevi yerine getirirken şehitlik mertebesine ulaşan basın şehitlerimizi de rahmet, saygı ve özlemle anıyorum. Dilerim bayram tadında karşılayacağımız 24 Temmuzları da karşılayabiliriz. Sözlerimin sonunda; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Basın, milletin müşterek sesidir' ve bu ses umarım sonsuza kadar gür çıkar.”

SAADET PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI ABDULLAH AKIN

“Gazetecilerimiz ve Basın, insanca yaşamın, adil bir dünyanın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Bu önemli ve tarihi vazifeyi her türlü zorluğa rağmen yerine getiren Elazığ'ımızın tüm muhterem Basın Mensuplarının ve Gazetecilerinin, Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme