Bakan Yılmaz: 'Beşeri sermayeyi nitelikli kılan eğitimdir'

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, en büyük hizmetin eğitimde verildiğini belirterek, İyi doktor yetiştiremezsen, hemşire, hasta bakıcı yetiştiremezsen hastanelerde verilen hizmet de aksar. İyi mühendis, işçi, ustabaşı yetiştiremezsen ulaştırmada verilen hizmetler de aksar. Dolayısıyla diyoruz ki her işin başı eğitim, eğitimi iyi yaparsanız diğer alanlarda da başarıyı yakalarsınız dedi.

TAKİP ET
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, en büyük hizmetin eğitimde verildiğini belirterek, 'İyi doktor yetiştiremezsen, hemşire, hasta bakıcı yetiştiremezsen hastanelerde verilen hizmet de aksar. İyi mühendis, işçi, ustabaşı yetiştiremezsen ulaştırmada verilen hizmetler de aksar. Dolayısıyla diyoruz ki her işin başı eğitim, eğitimi iyi yaparsanız diğer alanlarda da başarıyı yakalarsınız' dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Sivas 5. Olağan Gençlik Kongresi'ne katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye Bakan Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve partililer katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Bakan Yılmaz, gençliğe güvendiklerini belirterek, 'Gençlik ülkemizin umududur, geleceğidir. 21'inci yüzyılın daha güçlü Türkiye'sinin mimarlarıdır. Milletin değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, yılmadan, yorulmadan çalışan gençler ülkemizin mazisinden daha parlak günlere Türkiye'yi ulaştıracaktır' dedi.



'Eğitime büyük önem verdik'

Tüm alanlarda yapılan çalışmaların amacının gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak olduğunu ifade eden Yılmaz, 'Bu amaçla her alanda çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. Bu hizmetlerin en büyüğü muhakkak ki eğitimde verilen hizmetlerdir. Biz şunu söylüyoruz. Eğitim iyi olursa her alanda hizmet iyi olur. Eğer eğitim aksarsa her alanda verilen hizmet aksar. İyi doktor yetiştiremezsen, hemşire, hasta bakıcı yetiştiremezsen hastanelerde verilen hizmet de aksar. İyi mühendis, işçi, ustabaşı yetiştiremezsen ulaştırmada verilen hizmetler de aksar. Dolayısıyla diyoruz ki her işin başı eğitim, eğitimi iyi yaparsanız diğer alanlarda da başarıyı yakalarsınız. Geçmiş dönemlerde verilmediği kadar eğitime önem verdik. Ölçüsü nedir? Eğitime verilen önemin ölçüsü eğitime ayırdığınız milli gelirle, kaynakla orantılıdır. En çok ve en öncelikli olarak gündeminize neyi koyuyorsanız ona en büyük payı ayırırsınız. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak AK Parti döneminde eğitime en fazla payı ayırdık. Şu anda milli gelirden eğitime ayırdığımız pay milli gelirimizin yüzde 6.2'si merkezi hükümet bütçesinin yüzde 18'inden fazla, 134 milyar 727 milyon liradan daha fazla bir kaynağı eğitim için ayırdık. Velileri kitap alma yükünden kurtardık, velileri evlatlarını dershaneye gönderme baskısından ve yükünden kurtardık. Özel okullara giden öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunuyoruz. Üniversite öğrencilerimizi öğrenim harcı yükünden de kurtardık. Bugün Türkiye'de eğitimde kalite konuşuluyorsa bu eğitimde alt yapının tamamlanmış olmasından kaynaklanıyor. Eğer eğitimde alt yapı tamamlanmasaydı, bugün eğitimin kalitesini konuşabilmek mümkün olmazdı. Beşeri sermayeyi nitelikli kılan eğitimdir. Eğitim yoksa nüfusunuz size yüktür. Eğer eğitimli nüfus varsa nüfusunuz sizin için de güçtür' dedi.



'Beşeri sermayeyi nitelikli kılan eğitimdir'

Sağlığı, ekonomiyi, ulaşımı, enerjiyi daha iyi yapanın yetişmiş beşeri sermaye olduğunu aktaran Yılmaz, 'Beşeri sermayeyi de nitelikli yapan eğitimdir. Bu milletin her ferdine verilmiş hizmeti yeterli görmüyoruz. İstiyoruz ki daha güzel hizmetleri verelim. Bu ülke üzerine bizim hayallerimiz var. Yeniden büyük Türkiye'yi kurmak istiyoruz. Mazisinden daha şanlı bir Türkiye'yi evlatlarımıza emanet etmek istiyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak istiyoruz. Herkesin işi olsun, aşı olsun, evi olsun, barkı olsun istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Bakan Yılmaz, tek liste ile gidilen seçimde başkan seçilen Ahmet Yaman ve ekibini tebrik etti.

Bakmadan Geçme