DÜ'de 3 hasta ağrılarından kurtuldu

Diyarbakır'da uzun zamandır diz eklemi ağrısı çeken 3 hasta, Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Ağrı Kliniği'nde uygulanan yöntemle 20 dakikada ağrılarından kurtuldu.

TAKİP ET
Diyarbakır'da uzun zamandır diz eklemi ağrısı çeken 3 hasta, Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Ağrı Kliniği'nde uygulanan yöntemle 20 dakikada ağrılarından kurtuldu.

Diyarbakır'da uzun zamandır diz eklemi ağrısı çeken ve yapılan müdahalelere rağmen bu ağrılardan kurtarılamayan Murat Andan (42), Faruk Temli (68) ve Halise Temli (64) isimli hastalar, DÜ Hastaneleri Ağrı Kliniği'ne başvurdu. Hastalar, burada Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelen Algoloji-Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Can Eyigör ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Algoloji-Ağrı Uzmanı Doç. Dr. Haktan Karaman tarafından uygulanan kök hücre tedavisiyle ağrılarından kurtuldu.



'Bugüne kadar gerçek kök hücre kullanılmıyordu'

Doç. Dr. Karaman, kök hücre diye genellikle bugüne kadar hep kandan saflaştırma yöntemi ile elde edilen ve PRP olarak isimlendirilen bir yöntem kullanıldığını belirterek, 'Aslında bu yöntem gerçek kök hücre içermediğinden hastalarda umulan başarı elde edilemiyordu. Bugün hastanemizde uygulanan bu yöntemde ise hastanın kendi karın bölgesinden özel aletlerle girilerek elde edilen ve özel bir cihazda saflaştırılan gerçek kök hücreler kullanıldı. Bu hücreler gerçek kök hücre olduklarından dolayı, enjekte edilen yerde yıpranan dokulara dönüşerek gerçek bir onarım sağlıyor. Önemli bir yan etkisi de bulunmayan bu yöntemle, vücudun çeşitli bölgelerinde yıpranmaya bağlı gelişen ve mevcut tedaviler ile bir türlü yüz güldürücü sonuçlar alınamayan ağrıların giderilmesinde 'gerçek bir onarım sağlandığı için' büyük umut doğurması bekleniyor' dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Diyarbakır'a gelen Algoloji-Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Can Eyigör ise, 'Rejeneratif tıp vücudun zarar görmüş, yaşlanan veya hastalıklı hücre, doku ve organlarının, yenilenmesine ve yeniden canlanmasına olanak veren, hızla gelişmekte olan yenilikçi tıp teknolojisidir. Kök hücrelerin yüksek farklılaşma yeteneği, düşük immünojenite ve immün baskılayıcı özellikleri nedeniyle yenileyici tıp uygulamaları tıbbın çok çeşitli alanlarında kullanılabilmektedir. Bugün artık uygulama alanlarından biri de algoloji-ağrı tedavisi olmuştur' diye konuştu.

Bakmadan Geçme