Elazığ'a 2.5 milyar TL'lik gençlik ve spor yatırımı

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Son Dakika 23'e yaptığı özel açıklamada, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetler ve yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

TAKİP ET

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Son Dakika 23'e açıklamalarda bulundu.

YETENEKLİ ÇOCUKLARA MİLLİ SPORCU OLMA İMKANI

Abdulsamet Eren, Elazığ'ın tüm ilçelerinde yaz spor okullarının devam ettiğini belirterek, "Bu yıl il merkezi ve ilçelerimiz dahil toplamda 16 bin 250 öğrencimiz yaz spor okullarına müracat etti. Bizler de alanında uzman 236 eğitmenimiz ile birlikte 49 aktif branşta kayıt aldık. Bunlar içerisinde en çok rağabet gören 2 bin 800 civarında öğrencimizin başvurusuyla yüzme branşımız oldu." ifadelerini kullandı.

Yaz spor okullarında öğrencilerin hem sosyal hem de fiziksel yönden gelişimine katkı sunmak istediklerini belirten Eren, aynı zamanda antenörlerin tarama yapıp yetenekli çocukların 12 ay boyunca kulüpleşme ve milli sporcu olmalarına yönelik çalışmalar ortaya koyduklarını söyledi.

GENÇLİK MERKEZLERİNİN İNŞAATLARI SON AŞAMADA

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Eren, gençlerin gelişimi için gönüllülük faaliyetlerinde aktif rol oynaması gerektiğine ve bu imkanları bakanlığa bağlı Gençlik Merkezlerinde gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.

Konu ile ilgili yaptığı açıklamada İl Müdürü Eren, "Göreve geldiğimde ilimizde bulunan bir tane Gençlik Merkezimiz vardı. Şimdi Şehit Faruk Salgar, Akçakiraz, Yazıkonak Kovancılar ve Palu olarak 5 adet Gençlik Merkezimiz bulunmakta. Karakoçan ve Arıcak Gençlik Merkezlerimizin de inşaatında son aşamaya gelindi, bu yıl içinde inşallah açacağız. Öğrencilerimize yönelik sanatsal kurslarımızla birlikte sportif kurslarımız da ücretsiz bir şekilde devam ediyor. Bunlarla birlikte dikkat çekmek istediğim bir diğer husus Deneyap Atölyeleri. Bu atölyede öğrenciler bilişsel düzeylerini geliştireceği, yapay zeka, 3 boyutlu çalışmalar ile ilgili bilgiler edinebileceği, astronomiyi yakından tanıyabileceği imkanlar yakalıyor." dedi.

İlçe ve beldelerde beklenmedik fazlalıkta taleple karşılaştıklarını dile getiren Abdulsamet Eren, ‘Merkezden daha çok ilçe ve beldelerimizde Gençlik Merkezlerimize talep aldık. İl merkezimizde çocuklarımız ve gençlerimizin birçok imkanı sosyal imkanı bulunuyor fakat ilçede bulunan çocuklarımız için bu durum daha kısıtlı oluyor. Bu nedenle Gençlik Merkezleri, önemli bir imkan ve alternatifsiz bir alan haline de gelmiş oldu.' sözlerini kullandı.

ELAZIĞ'A SPOR ALANINDA YENİ BRANŞLAR EKLENDİ

İl Müdürü Eren, ilimizde son üç senede eklenen Çim Hokeyi, Eskrim, Bilardo, Halter gibi yeni branşlar olduğunu ve 2024 Paris Olimpiyatlarında milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in başarısından sonra Havalı Silahlar branşının ön plana çıktığını söyledi.

Elazığ'ın son yıllara kadar çevre illere göre gençlik ve spor faaliyetlerinde geride durduğu konusuna değinen Eren, artık tüm ilçelerde spor salonu olduğunu, 5 adet tenis kortu daha yapıldığını, büyük spor salonları ile birlikte 30 adet antrenman salonu yapıldığını, 4 adet tribünlü ve giyinme odalı sentetik amatör saha yapıldığını, bunlarla birlikte çevre düzenlemelerini de tamamladıklarını; toplamda Elazığ'a yaklaşık 2.5 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme