Elazığ'a Tünel Geliyor

İzzetpaşa Cami önünden Karayolları'na kadar tünel yapılacak

TAKİP ET

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Karayoları Bölge Müdürlüğü ile İzzetpaşa Cami arasına tünel yapmak istediklerini söyledi.

Bu sayede hem trafiği büyük ölçüde rahatlatacaklarını hem de Gazi Caddesine yeni bir ivme kazandıracaklarını belirten Yanılmaz, "Bunu gerçekleştirmek için ulaşım ana planını bekliyoruz." dedi.

Başkan Yanılmaz, projesiyle ilgili şunları söyledi : "Gazi caddesini trafiğe kapatmak benim nihai hedefim. Gazi Caddesini trafiğe kapatırsak öyle bırakmayacağız. Gazi caddesine bir şekil vereceğiz. Caddenin ortasında yeşil alan, farklı bir düzen olacak. Bunun projesini hazırlıyoruz.
Esasında benim hayalim, İzzetpaşa Camiinin önünden alttan girip Karayollarının önünden çıkmaktır. Bu güzergaha tünel yapmak istiyoruz. Türkiye teknolojik olarak artık çok gelişti. Biz Ankara'da metroyu böyle yaptık. Örümcek alttan giriyor, toprağı alıyor, betonu etrafına döküyor, sıkıştırıyor, kurutuyor, ilerliyor, toprağı dışarıya alıyor. Yukarıda trafik akışı yine devam ediyor. Siz altta ne olup ne bittiğini hissetmiyorsunuz." dedi.

Bakmadan Geçme