Elazığ'da vatandaşlar aşırı sıcak ve güneş çarpmasına karşı uyarıldı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, yaz sıcaklarıyla mücadele için vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyarıyor ve sağlıklı beslenme önerileri sunuyor.

TAKİP ET

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcaklıkların artmasıyla ilgili olarak vatandaşları güneş çarpması konusunda uyardı.

Gürgöze, özellikle dört yaşından küçük çocuklar, gebeler, 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile çeşitli kronik hastalıkları olan bireylerin ve açık alanda çalışanların risk altında olduğunu belirtti.

Güneşten korunmanın önemine vurgu yapan Gürgöze, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamasını ve uygun önlemlerin alınmasını önerdi.

Ayrıca güneşin sağlık için faydalı olduğunu ancak korunmasız kalmanın cilt kanseri gibi riskler taşıdığını da dile getirdi.

Beslenmenin de aşırı sıcaklarda önemli olduğunu vurgulayan Gürgöze, günlük sıvı alımının artırılması gerektiğini, sıvı kaybının önlenmesi için meyve suları ve bitki çaylarının tercih edilmesi gerektiğini söyleyerek hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ve çabuk bozulabilen besinlerin açıkta bekletilmemesi gerektiğini belirtti.

Gürgöze, güneş çarpması belirtileri görüldüğünde özellikle risk altındaki grupların acil servise başvurmasını önerdi.

Bakmadan Geçme