Elazığ Kent Müzesi kapılarını açıyor!

Elazığ'ın dördüncü müzesi olan Kent Müzesi, 29 Ekim'de ziyaretçilere kapılarını açıyor. Şehrin tarihi dokusu ve kültürel mirası, tematik galerilerle yeni nesillere aktarılacak.

TAKİP ET

Elazığ, tarihi ve kültürel mirasını yaşatacak olan dördüncü müzesine kavuşuyor. 29 Ekim Salı günü saat 14.00'te düzenlenecek törenle ziyarete açılacak olan Kent Müzesi, kentin belleğini yansıtan tematik galerileriyle dikkat çekiyor.

1896 yılında dönemin Valisi Enis Paşa tarafından Elazığ Hükümet Konağı olarak inşa edilen tarihi bina, 2023 yılında başlatılan restorasyon ve teşhir çalışmaları sonucunda yeniden hayat buldu.

Zaman içinde polis karakolu, sergi salonu ve valilik hizmet binası olarak da kullanılan bu yapı, Elazığ Valiliği ve Elazığ Belediyesi iş birliği ile şehrin ruhunu yaşatacak bir müzeye dönüştürüldü.

Kent Müzesi'nin zemin katında, kentin on binlerce yıl öncesinden Beylikler Dönemine kadar uzanan tarihsel kronolojisi yer alıyor. Üst kat ise Elazığ'ın kültürel değerlerini gözler önüne seriyor. Elazığ dokuma kültürü, yöresel yemekler, müzik, geleneksel el sanatları ve tarım kültürü gibi zengin temalar, minyatür ve modellemelerle ziyaretçilere sunulacak.

Bakmadan Geçme