Elazığlı kadınlar Pertek Kalesi'ni ziyaret etti

Kırmızı Montlular Gönüllük Hareketi tarafından Elazığ'da yaşayan kadınlara yönelik düzenlenen gezi etkinliği yoğun ilgi gördü.

TAKİP ET

Yaz boyunca belirli aralıklarla yapılacak turların ilki, tarihi Pertek Kalesi gezisi ile başladı. Kadınlar, toplanma noktalarından alındıktan sonra Pertek feribotu ile Keban Baraj Gölü'nde tur atarak Pertek Kalesi'ni gezme fırsatı buldu ve yüzlerce yıllık tarihe tanıklık etmenin mutluluğunu yaşadı.

"AMACIMIZ YAŞADIĞIMIZ COĞRAFYAYA DEĞER KATMAK"

Kırmızı Montlular Gönüllük Hareketi Başkanı Erhan Eğit, güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Amaçlarımızdan biri yaşadığımız coğrafyaya değer katmak ve bu coğrafyayı gün yüzüne çıkarmak. Bugün de bu misyonumuza uygun bir etkinlik düzenledik. Özellikle bölgemizin önemli turizm değerlerinden biri olan Pertek Kalesi'ni kadınlarla beraber keşfettik. Pertek'in güzel doğasını, kaplıcasını ve sağlık turizmini hep beraber keşfettik. Bu projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Geziye katılan İnci Aydın, "Çok güzel yerleri ve Pertek Kalesi'ni gezdik. Ayrıca birçok etkinlik yapıldı. Bu gezimize 100 kişilik arkadaş grubumuzla katıldık" diye konuştu.

Bir başka katılımcı ise, "Çok güzel yerler geziyoruz. İlk defa burayı keşfettik ve çok beğendik. Tarihi yer olması bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme