Elektrik kesintileri esnafı zor durumda bıraktı

Elazığ'da sık sık yaşanan elektrik kesintileri, esnafı zor durumda bırakıyor. Kesintiler nedeniyle soğuk ve sıcak ürünler zarar görüyor, cihazlar arızalanıyor.

TAKİP ET

Elazığ'da son günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintileri, esnafı zor durumda bırakmaya başladı. Yaşanan kesintiler nedeniyle ciddi zorluklar çektiklerini belirten esnaf, özellikle yaz aylarında uzun süreli kesintilerin büyük sorunlar yarattığını ifade etti.

Hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı Elazığ'da sık sık yaşanan elektrik kesintileri, hayatı olumsuz etkiliyor. Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi bölgesinde olan Elazığ'daki ani elektrik kesintileri esnafı mağdur ederken, kesintiler nedeniyle dükkanlardaki soğuk ve sıcak ürünler zarar görmeye başladı. Elektrik kesintileri yüzünden büyük zarar gördüklerini belirten vatandaşlar, sorunlarına muhatap bulamamaktan şikayetçi. Vatandaşlar, bu sorunun çözülmesi için yetkililerden duyarlılık bekliyor.

Çevre esnafından Baki Cengiz, “Eskiden çok kar yağardı, kışın ortasında giden elektriği herkes doğal karşılıyordu. Fakat şu anda yazın ortasında elektrik kesintileri hayra alamet değil. Bakmıyorlar mı, ilgilenmiyorlar mı? Hepimizin dolaplarının içerisinde yiyeceklerimiz, satılık malzemelerimiz var. Bunlar bozulmaya yüz tutuyorlar. Elektrikler gidip geldiği zaman cihazlar da arızalanıyor. Bunun sorumlusu kim? Bu insanların çektiği cefaya, çileye yazık değil mi? Yazın ortasında bu yaşanırsa kışın ne yapacağız?” dedi.

İzzetpaşa Mahallesi'nde otopark işleten Alpaslan Türk ise, “Bu mahallede sürekli elektrik kesintileri oluyor. Çok katlı otopark olduğu için asansör ile araçları taşıyamıyoruz. Müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz. Burada sık sık kesilen elektrik kesintilerinden dolayı hem müşteri açısından hem esnaf açısından mağduriyetimiz söz konusu. Bunun giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme