Emekli maaş farkı için çalışmalar devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te emekli olacakların, 2025'te emekli olacaklardan daha fazla maaş almasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında emekli olacakların 2025'te emekli olacaklardan daha yüksek maaş alacağına dair gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, "Ekiplerimiz bu konu üzerinde çalışıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile işbirliği halindeyiz. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile de bu konuyu görüşeceğiz" dedi.

Bakan Işıkhan, emeklilik maaşları arasındaki farkın giderilmesine yönelik formüller üzerinde çalışıldığını, henüz net bir çözümün bulunmadığını belirtti.

Ayrıca çalışma saatlerinin kısaltılmasıyla ilgili iddialara da değinen Bakan Işıkhan, "Böyle bir çalışmamız yok" ifadelerini kullandı.

2024 ve 2025 yıllarında emekli olacak işçilere bağlanacak maaşlar arasındaki farkın nasıl çözüleceği konusunun ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme