Erol'un fendi Özcan'ı yendi mi?

CHP'de milletvekilliği yarışında önemli bir gelişme yaşadı. CHP İstanbul eski Milletvekili Ali Özcan'ın ön seçim yapılması şartıyla milletvekili adayı olacağına dair açıklarının ardından CHP Elâzığ Milletvekili ve PM üyesi Gürsel Erol son noktayı koydu.

TAKİP ET

TUBA UYUR / Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da CHP'nin ön seçim yapmayacağını açıkladı.

"ÖN SEÇİMİ GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK ZİRA BAŞARILI BİR MİLLETVEKİLİ VAR"

Elazığ'da CHP'nin bir ön seçim yapma koşullarının oluşmadığına dikkate çeken Erol, şunları söyledi: “Bir partinin bir şehirdeki varlığı ile ilgili sorgulanacak bir süreç yoksa mesela buranın milletvekili başarılı değil, başarısız bir milletvekilin var. Mesela; deprem sürecini doğru yönetememiş. Pandemi dönemini doğru yönetememiş siyaset algısında silik kalmış tanınan bir milletvekili değil. Ülkesinde tanınmıyor, gündem oluşturamayan bir milletvekili olur ve dersinki bizim bu adamla kazanma şansımız yok. Yeni bir milletvekiline ihtiyacımız var. Yeni bir arayışa girersin. Sizinle ilgili yapılan bütün anketlerde kamuoyunda inanılmaz bir karşılık var. Türkiye'nin tanıdığı bir milletvekili olmuşsunuz, parlamento konuşmanız, ulusal kanallarınız başarılı bir milletvekili olarak tanımlanıyorsunuz. Çeşitli sivil kuruluşlar en başarılı milletvekilleri karşılaştırması yapıldığında siz ön plana çıkıyorsunuz ve siz aday olduğunuz dönemde Elazığ'da CHP'den milletvekili müracaatı yok. Kimse Elazığ'dan müracaat bile etmemiş. Bırak ön seçim olsun mu olmasın mı tartışmasını Elazığ'dan ön müracaat olmuyordu. Bir kişiyi ikna ederlerdi gel buradan milletvekili adayı ol diye. O da 5 kişi bulurdu arkasında 5 kişi olsun diye bir süreç var. Bu süreçten çıktık başarılı bir sürece girdik.”

"BİZ ‘BAKANLIK' DİYORUZ, BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMIYORUZ"

Elazığ'da bir ön seçim yapma kaygılarının olmadığını ifade eden Erol; “Bizim buradaki derdimiz, hevesimiz, amacımız, hedefimiz Elazığ'dan Cumhuriyet Halk Partili bir bakan olsun. Böyle boş işlerle uğraşmıyoruz. Biz burada bakan çıkarma iddiasındayız. Benden sonraki insanları da düşünüyorum.

"MİLLETVEKİLİ LİSTESİNİ BEN YAĞACAĞIM"

“Elazığ'da CHP'yi önemli bir noktaya getirdiğine dikkat çeken Erol, “Bu işe emek veren bu işe bedel ödeyen ve bu işe sağlığını dahi ortaya koyarak bir bedel ödemişsem ve sokakta bunun karşılığı varsa. CHP Elazığ milletvekilliğinde listeyi ben yapacağım. Benden sonraki her adayımız benden genç olacak. Onları yetiştireceğim bir dahaki dönem hangisi başarılı olursa ön plana çıksın. Elazığ'da ön seçim yok” dedi.

Bakmadan Geçme