Evde eğitimle hayata bağlandı

Elazığ'da doğuştan engelli 12 yaşındaki Elif Naz, evde eğitimle hem derslerine devam ediyor hem de Neşe öğretmeni sayesinde sosyal hayata güçlü şekilde tutunuyor.

TAKİP ET

Elazığ'da yaşayan 12 yaşındaki doğuştan engelli Elif Naz Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın evde eğitim hizmeti kapsamında öğretmeni Neşe Tapan'dan haftada iki gün ders alıyor.

Doğuştan yürüyemeyen ve görme yetisi bulunmayan Elif Naz, Ekim ayından bu yana Neşe öğretmeniyle İngilizce ve sosyal bilgiler dersleri işleyerek hem akademik hem de sosyal gelişimini sürdürüyor.

Elazığ'da İngilizce ve sosyal bilgiler öğretmeni olarak görev yapan Neşe Tapan, Elif Naz'la kurduğu özel bağ sayesinde öğrencisinin yalnızca bilgi değil, özgüven ve sosyal beceri de kazandığını belirtti.

Tapan, 'Elif'in renkleri, sayıları, hayvanları öğrenmeye başlaması bizim için büyük mutluluk. Artık sorular soruyor, iletişim kurmak istiyor. Birbirimizi çok sevdik, adeta bir aile olduk,' dedi.

Evde eğitimle birlikte büyük gelişim gösteren Elif Naz'ın annesi Hamide Çelik de, bu süreçte kızının içine kapanıklığını yendiğini ve sosyalleşmeye başladığını söyledi.

Çelik, 'Eskiden sessizdi, canı sıkılırdı. Şimdi öğretmeniyle ders yapmayı iple çekiyor,' ifadelerini kullandı.

Evde eğitim sayesinde hayatına umut ışığı doğan Elif Naz, Neşe öğretmeniyle birlikte öğrenmeye ve gelişmeye devam ediyor.

Bakmadan Geçme