FÜ'de 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 15 yıl önce ultrasonda hastalara 4 ay sonrasına randevu verildiğini, bu sürenin şimdi 4 güne düştüğünü ancak hastaların bunu da protesto ettiğini söyledi.
FÜ Tıp Fakültesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla program düzenlendi. Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Atmaca, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını öğrenciler adına Abdulbaki Kılıç yaptı. Daha sonra konuşan Dekan Prof. Dr. Murat Atmaca, fakültede yaptıkları çalışmaları anlattı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmaları desteklediklerini ifade eden Atmaca, "Hekimlere uygulanan şiddet önlenmeli. Bu durum bizi derinden yaralıyor. Bakanlığın bu konudaki çalışmalarını önemsiyor ve destekliyoruz" diye konuştu.
Elazığ Bingöl Tunceli Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Sacit Özbay da sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek sorunların çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da hem üniversite hem de Tıp Fakültesi olarak önemli çalışmalar imza attıklarını belirterek, özelikle Tıp Fakültesi'nin bölgeye hizmet verdiğinin altını çizdi. Demirdağ, 15 yıl önce sağlık alanında Türkiye'nin çok geride kaldığını anlatarak, özellikle bazı bölümlerde aylar sonrasına randevu verildiğini hatırlattı. Demirdağ sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tıp alanında hem öğretim sayısını arttırmaya yönelik hem de sağlık hizmetini iyileştirmeye yönelik birçok çalışma yapıyoruz. Amacımız en son model tekniklerle hastalarımıza bölge halkına en iyi hizmeti sunmak. Bizim görevimiz bu. Şiddet konusuna gelince şiddeti tasvip etmemiz hiç mümkün değil. Yine 1998-1999 yıllarında ultrasonda hastalara 4 ay sonrasına randevu verildiği günden 4 dakikaya randevu verildiği günlere gelmemize rağmen hastaların bunu protesto etmeleri ilginç olarak kabul ediliyor. Bunun takdir edilmesi lazım."
Konuşmaların ardından meslekte 25 yılını dolduran öğretim üyelerine dekanlık tarafından onurluk takdim edildi. Programda son olarak profesör ile doçentlik ünvanına yükselen öğretim üyelerine cübbe giydirildi.