Girişimcilerin fikirleri Elazığ İŞGEM'le hayata geçiyor
Girişimcinin sunduğu iş fikirlerinin ekonomik hayata döndürülmesi için uzman kadro ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Elazığ İş Geliştirme Merkezi (Elazığ İŞGEM) Genel Direktörü Ömer Naci Karataş, bu anlamda İŞGEM'lerin çok önemli olduğunu söyledi.
Elazığ İŞGEM, iki ayrı kampüste 76 bin metrekare açık ve 17 bin metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 70 işlikle hizmet veriyor. Boş olan 25 işliğe alınan 90 başvuruyu incelemeye alan Elazığ İŞGEM, bölgeden veya Türkiye genelinden iş fikri olan tüm girişimcilere kapılarını açıyor. Revizyona uğramış yenilikçi ve uzman kadrosuyla Türkiye'nin önde gelen İŞGEM' leri arasında bulunan Elazığ İŞGEM, aynı zamanda koçluk hizmeti vererek, girişimcilerin iş fikirlerini hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
İki ayrı kampüste hizmet verdiklerini belirten Elazığ İŞGEM Genel Direktörü Ömer Naci Karataş, “Toplamda 76 bin metrekare açık alan, 17 bin metrekare kapalı alanda 70 işlikle girişimcilerimizin problemlerini gidermeye çalışıyoruz. 70 işliğin şuanda 25 tanesi boş ve bugün itibariyle 90 müracaat arasından bu işliklere seçmeler yapıyoruz. Elazığ İŞGEM hem yerleşkeleri hem metrekaresi hem de işlik sayısı olarak Türkiye'nin en büyüğü olarak tahmin ediyorum. Revizyona uğramış en yenilikçi kadrosuyla da Türkiye'nin önde gelen İŞGEM'lerinden bir tanesidir. Özellikle bölgeye ve genelde Türkiye ekonomisine destek amaçlı çalışıyoruz. Uzman bir kadromuz var” dedi.
"İŞGEM'LERİN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKIYOR"
Bölgeden veya Türkiye genelinde herhangi bir iş fikri olan tüm girişimcileri beklediklerini vurgulayan Karataş, “Bize gelmeleri için bir iş fikirlerinin olması yeterli. Ciddi bir uzman kadromuzla biz o iş fikirlerini hayata geçirmek için gayret ediyoruz. Özellikle işletmelere, yeni girişimcilere, işletme koçluğu altında destek vermeye çalışıyoruz. Ana hatları itibariyle finansal, pazarlama, üretim, bilgi işlem gibi destekler veriyoruz. Kuruluş aşamasında karşısına çıkan zorlukları aşamasında gerekli bilgi, donanım ve beceri konularında da destek vermeye çalışıyoruz. Bu zorlukları aşmasını sağlıyoruz. İşletmelerin özellikle ciddi analizler yapılmadan girişilen sektörlerde Türkiye'de ciddi bir başarısızlık oranı var. İŞGEM'lerin bu anlamda önemi ortaya çıkıyor. Bir iş fikrinin ekonomik hayata döndürülmesi için bir zemin oluşturuyoruz. Bu anlamda İŞGEM'ler çok önemlidir. İş fikrini ekonomik bir değer haline getirilmesi anlamında uzman kadro ile destek veriyoruz” diye konuştu.
"BÜTÜN DETAYLAR ÇALIŞILIYOR"
İŞGEM'lerin birer işletme fidanlığı ve kuluçka merkezleri olduklarını aktaran Merkezin Teknik Destek Kilit Uzmanı Barbaros Tunç, “Bu yapılar içerisinde önemli olan, girişimcilerin başlangıç dönemlerinde desteklenmesidir. Biz bunu bir adım öteye götürmek ve işin kurulmadan önce destekleyecek bir mekanizma kurmak istedik. Buna da ön kuluçka, koçluk ve danışmanlık adını verdik. Dolayısıyla bir işletme kurulmadan önce Elazığ İŞGEM'e müracaat edecek. İşin ve iş fikrinin olup olmayacağını, ne gibi riskler taşıdığını, bu risklerle nasıl mücadele edeceğini, hangi kaynaklara ihtiyaç duyduğunu, bu kaynakları nereden bulabileceğini, ulusal ve uluslararası uzmanlar eşliğinde uzun bir inceleme sürecinden geçirerek doğru bir karar veriyoruz. Türkiye'de bu uygulamayı yapan ilk İŞGEM'iz. Bununla da model olmak isteyen İŞGEM'iz. Bu güne kadar yüze yakın müracaat aldık. Her bir müracaat büyük, küçük fark etmeden uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Girişimciyle kol kola girilerek işin yapılmasıyla ilgili bütün detaylar çalışılmaktadır. Bunun sonucunda da girişimci, en doğru kararı vermektedir” diye konuştu.
Elazığ'da devletin ve Avrupa Birliği Komisyonunun verdiği destekle birlikte güzel tesis kurulması için çalıştıklarını dile getiren Teknik Destek Ekip Lideri Bill McKonkey ise amaçlarının İŞGEM'in teknik işlerini halledebilmek ve aynı zamanda hizmet verilecek olan fiziksel alanın oluşabilmesini sağlama olduğunu ifade etti.