Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği Kuruldu

Kamu, üniversite, sanayi işbirliği (KÜSİ) kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler ve kalkınma ajanslarının güçlerini birleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) Kuruluş Protokolü düzenlenen törenle Adıyaman Üniversitesinde imzalandı.

TAKİP ET
Kamu, üniversite, sanayi işbirliği (KÜSİ) kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki üniversiteler ve kalkınma ajanslarının güçlerini birleştirmek amacıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi Üniversiteleri Birliği (ÜNİGAP) Kuruluş Protokolü düzenlenen törenle Adıyaman Üniversitesinde imzalandı.

Rektörlük konferans salonunda saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan ÜNİGAP Dönem Başkanı ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, birlikten güç doğacağını belirterek, 'Bugün burada bölgemiz için gerçekten önemli bir ana tanıklık etmek için bir arada bulunuyoruz. YÖK himayesinde, GAP İdaresi önderliğinde, 11 üniversite ve 3 kalkınma ajansının bir araya gelerek tüm akademik, fiziki, bilimsel ve beşeri varlıklarını ve kaynaklarını bir araya getirip bir birlik kuruyorlar. Bu birlik çatısı altında toplanan büyük güç bölgedeki sorunların çözümü için kullanılacak. Bu birliktelik ve birleşim GAP Bölgesi için büyük bir akademik yatırım içeriyor. İnşallah hayırlara vesile olacak. Evvelinde YÖK Başkanımızın da katıldığı toplantının ardından buralara gelmiş bulunmaktayız. Devletimizin, milletimizin ve hükumetimizin kaynaklarıyla oluşturulan kurum ve kuruluşlar bir çatı altında toplanarak iş birliği güç birliği yapacaktır. Yeteri kadar beşeri sermayeyi ve kaynakları oluşturduğumuzu düşünüyorum. Hedefimiz çok yüksek. Önemli çalışmalar yapacağız. Ben tüm katılımcılara ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Geleceğin umduğumuzdan daha iyi olmasını temenni ediyorum' dedi. GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ise konuşmasında, 'Bu birliktelikten onur ve gurur duyuyoruz. Özellikle rektörlerimiz büyük destek ve hassasiyet göstermiştir. Artık üniversitelerimizi bölgesel kalkınmayla alakalı çalışmalar yapmaya davet edeceğiz. GAP 1960'larda başlayan en başarılı bölgesel projedir. İnşallah ÜNİGAP da bunun bir parçası olacaktır. Yeni misyon ve vizyonla çok güzel çalışmalara imza atılacağı inancındayım' diye konuştu. Konuşmaların ardından ÜNİGAP Kuruluş Protokolü alkışlar eşliğinde imzalandı. İmza töreninin ardından birlik üyeleri Dönem Başkanı ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü başkanlığında sonraki çalışmalar için hazırlık toplantısı yaptı. Protokol imza törenine Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Arıöz, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit Temir ve Prof. Dr. Hasan Solmaz, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Nesim Doru, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral katıldı.

Bakmadan Geçme