Hisarcıklıoğlu'na yeni görev! Asilhan Arslan'dan kutlama

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünya Odalar Federasyonu Başkanlığı'na seçildi.

TAKİP ET

Dünya çapında 115 ülkenin ticaret ve sanayi odalarını bir araya getiren Dünya Odalar Federasyonu'nun (World Chamber Federation - WCF) Başkanlığı'na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Hisarcıklıoğlu, altı aday arasından en yüksek oyu alarak 2023 - 2025 döneminde Dünya Odalar Federasyonu'nun başkanı olmaya hak kazandı.

Dünya Odalar Federasyonu, uluslararası düzeyde ticaret ve sanayi odalarının işbirliğini artırmayı hedefleyen, merkezi Paris'te bulunan bir forumdur. Hisarcıklıoğlu'nun seçilmesi, Türkiye'nin iş dünyası temsilcisi olarak uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacak önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni göreviyle ilgili olarak şunları söyledi: "TOBB olarak tüm bölgesel, küresel kurum ve kuruluşların yönetimine seçiliyor, ülkemizi ve iş dünyamızı temsil etme onurunu yaşıyoruz. Küresel istişare mekanizmalarının tepe noktalarında yer alıyoruz. Başkanı olduğum 365 Oda ve Borsamız ile 2 milyonu aşan firmalarımız adına gurur duyuyorum. Beni bu göreve layık gören, oy veren uluslararası iş dünyası temsilcilerine teşekkür ederim. Şimdi ülkemiz ve iş dünyamız için daha büyük bir şevkle koşma vaktidir."

Dünya Odalar Federasyonu'nun 2022-2025 döneminde öncelikli konuları arasında kadının güçlendirilmesi, KOBİ'lerin küresel pazarlara erişiminin geliştirilmesi, KOBİ'lerin dijitalleşmesi ve iş dünyasında sürdürülebilirlik ve iklim konuları yer alıyor.

Hisarcıklıoğlu'nun bu görevi sırasında Türk iş dünyasını uluslararası platformlarda temsil edeceği ve iş dünyası ile ilgili uluslararası konularda söz sahibi olacağı göz önünde bulundurulduğunda, bu gelişme Türkiye için önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Hisarcıklıoğlu'nun uluslararası düzeydeki görevleri arasında Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) Başkan Yardımcılığı, İslam Ticaret, Sanayi, Tarım Odası (ICCIA) Başkan Yardımcılığı, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu (CACCI) Başkan Yardımcılığı ve Türk Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanlığı bulunmaktadır.

ASİLHAN ARSLAN'DAN KUTLAMA

Geçtiğimiz dönem Elazığ TSO Başkanlığını sürdüren ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Yurt dışı organizasyonlarında çeşitli görevler alan Asilhan Arslan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TOBB Genel Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu tebrik ederek, sayın Genel Başkanımızı,Türk iş dünyası için son derece önemli olan yeni görevi nedeniyle tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

115 ülkenin odalarını bir çatı altında birleştiren, Dünya Odalar Fdr. Başkanlığı'na seçilen @TOBBiletisim Gnl Başkanımız Sn. @RHisarciklioglu'nu tebrik ediyor, Türk iş dünyası için çok önemli olan yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. İyi ki varsınız Sn. Genel Başkanım. pic.twitter.com/WZpZWjSYi3 — Asilhan Arslan (@asilhanarslan23) October 17, 2023

Bakmadan Geçme