İş yerlerine güvenlik kamerası takılması zorunluluğu getirildi
Adıyaman Valiliği tarafından suçlularla mücadele kapsamında iş yerlerine güvenlik kamerası takılması zorunluluğu getirildi.
Yaşanan ve yaşanabilecek olaylara daha hızlı müdahale etmek ve olayı gerçekleştiren şahısları en kısa sürede yakalayabilmek amacıyla, Adıyaman Valiliğince alınan kararla iş yerlerine güvenlik kamerası takılması zorunluluğu getirildi. Bankalar, kuyumcular, döviz büroları, akaryakıt istasyonları, iş hanları, alışveriş merkezleri, büyük marketler, internet kafeler, oyun salonları, umuma açık iş yerleri, oteller, pansiyonlar, sebze ve meyve komisyoncuları, sanayi siteleri, galericiler siteleri, otogar, site şeklinde apartmanlar, kurum, kurulu, özel ve resmi eğitim kurumları ile bu kuruluşlara bağlı misafirhaneler ve öğrenci yurtlarının güvenlik kameralarını kullanması zorunlu oldu. Alınan kararda takılacak güvenlik kameralarının özellikleri şöyle ifade edildi:
"PAL formatında en az 704x576 çözünürlükte saniyede 25 kare hız ile gerçek zamanlı kesintisiz görüntü aktarabilecek. Kameralar uygun bakış açısı ayarlanabilir lens ile beraber tedarik edilecek. Dijital işlemci DSP olacak. En az 752x582 piksel çözünürlüğü olacak. Kameraların minimum ışık algılama miktarı F1.0'da rekli moda 40 İRE, 0.4'ten lüx'den siyah beyaz moda 40 İRE 0.04 lüx'den daha iyi olmalı. Elde edilen görüntüler üzerinde otomatik kazanç kontrolü otomatik ve arka ışık dengeleme fonksiyonlarını gerçekleştirebilecek. Görüntülere saat ve tarih eklenebilecek. Kamera ışık yoğunluğunun yeterli olduğu ortamlarda renkli görüntü, yetmediği durumlarda siyah, beyaz görüntü verecek. Siyah, beyaz görüntü formatına geçerken bunu mekanik bir fitreyle gerçekleştirebilecek. Kamera görüntüsünün standart güvenlik monitörlerinden de izlenebilmesi için analog video çıkışı bulunmalı yatay çözünürlüğü en az 540 TV satır olacak. Her bir kamera süresi için geriye dönük kayıt süresi en az 30 gün olacak."
İlgili birim tarafından güvenlik kamerası takılması gereken iş yerlerine kamera takılması konusunda tebliğ yapılacak. Tebliğ yapılacak olan iş yerlerine 1 ay süre süre verilecek ve bu süreyi geçen iş yeri sahiplerine para cezası kesilerek yeniden 1 ay süre verilecek. Bu süreye uymayan iş yerlerine aynı şekilde para cezası uygulanacak. İş yerine kameralar takılana kadar 30 günde bir para cezası uygulanacağı öğrenildi.