Koroner anjiyografi hakkında bilgi verildi

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kobat, koldan yapılan koroner anjiyografi hakkında bilgiler verdi.

TAKİP ET

Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat göğüs ağrısı şikayetiyle gelen hastaya koldan koroner anjiyografi işlemi yaptıklarını, normal şartlar altında koroner anjiyografinin koldan ve kasıktan çok yapıldığını, ancak dünyada artık birçok gelişmiş sağlık kuruluşunda mümkün olduğunca koldan yapılmasının tavsiye edildiğinin altını çizdi.

KORONER ANJİYOGRAFİ NEDiR?

Kalbi besleyen damarların röntgeninin çekilmesidir. Anjiyo işlemi lokal anestezi ile yapılır, anjiyo sırasında hasta uyanıktır ve ağrı duymaz. İşlem yaklaşık 15 dakika sürer. Anjiyo tekniğine göre, işlem sonrasında hastanın 2 saat ile 6 saat arasında hastanede kalması gerekir, yapılan kontroller sonrası hasta taburcu edilir.

Koroner anjiyografi, kalp damarlarını görüntüleyebilmek için kasık damarından veya el bileğinden girilerek yapılabilir. Eğer bu damarlarla ilgili bir anomali mevcutsa nadir olarak başka damarlardan da girilerek anjiyo yapılabilir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme