Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi yapıldı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla denetim yaptı.

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Hızını düşür yolun sonu bayram olsun” sloganlı uygulama kapsamında, kentin giriş ve çıkış noktalarında araçlar durdurularak trafik kurallarına uygunluk açısından kontrol edildi.

Denetimler sırasında, sürücülere aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları, dikkatlerini dağıtmamaları için her iki saatte bir on dakika mola vermeleri, zorunlu haller dışında karayollarında duraklama ve park yapmamaları, yola çıkmadan önce araç bakımlarını yapmaları gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Ekipler, Trafik Başkanlığı koordinesinde, kırmızı düdük, el broşürleri, kek, çikolata, meyve suyu ve çocuklar için trafik dedektif kartları dağıtarak sürücülerin farkındalığını artırmaya çalıştı.

Sürücülerden Umut Bayram, "Tüm sürücülerimize özellikle bayramda trafikte hız yapmamalarını ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum. Umarım kazasız, belasız bir bayram olur. Ayrıca emniyet ekiplerimize rutin kontroller yaptıkları ve bizleri uyardıkları için teşekkür ederim," dedi.

Bakmadan Geçme