Meteoroloji uyardı! Elazığlılar dikkat!

Meteorolojiden son dakika Elazığ hava durumu açıklaması... Bugün Elazığ'da hava nasıl olacak? İşte detaylar...

TAKİP ET

Yapılan son meteoroloji değerlendirmelerine göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu bir seyir izleyecek.

Malatya, Bingöl, Tunceli ve Elazığ'ın batı ve kuzey kesimlerinde (Ağın, Baskil, Keban, Karakoçan, Kovancılar) aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Özellikle bu bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinden 2 ila 4 derece daha yüksek sıcaklıkların beklenmesiyle birlikte, hava durumu oldukça değişken bir durum sergileyecek. Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden orta şiddette eseceği, yağış anında ise yer yer kuvvetli bir şekilde hissedilebileceği öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: TEDBİRLİ OLUNMALI!

Özellikle Malatya, Tunceli, Bingöl ve Elazığ'ın kuzey kesimlerinde (Ağın, Karakoçan) yağışların yer yer kuvvetli (20-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Bu durum, ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu nedenle, vatandaşların bu bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.

Elazığ'da ise hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve sağanak yağışlı bir tablo çizecek. Sıcaklık ise 18 derece olarak ölçülecek. Halkın, hava durumu değişimlerine karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önerilmektedir.

Bakmadan Geçme