Rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Akbulut ile söyleşi

İlimizde yıllardır Fırat Üniversitesi Hastanesinde Kardiyoloji alanında hizmet veren, Prof. Dr. Mehmet Akbulut şimdide rektör olarak hizmet vermek için rektör adayı oluyor.

TAKİP ET

Son Dakika 23 editörlerinden Sedanur İlhan, rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Akbulut ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

İşte o söyleyişi...

PROF. DR. MEHMET AKBULUT KİMDİR?

01 Ocak 1968'de Elazığ'da doğdum. İlköğrenimini Şanlıurfa-Siverek'te, Orta ve Lise öğrenimini ise Elazığ'da tamamladıktan sonra 1985 yılında T.C. Ankara Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda Üniversite öğrenimine başladım. 1987-1993 tarihleri arasında T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde tıp eğitimi aldım. 1993 yılında Almanya Universität Giessen Kardiyovasküler Departmanında Misafir Öğrenci olarak bulundum. 1994-1995 yıllarında T.C.Sağlık Bakanlığı Konya Ereğli'de zorunlu hizmetimi yaptım. 1995 Eylül TUS ile T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'na Kardiyoloji İhtisası için geçiş yaptım. 1999 yılında ise, aynı kurumda kardiyoloji uzmanı oldum. 2000-2005 tarihlerinde T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda Yard.Doç.Dr. olarak çalıştım. 13 Mart 2006 T.C. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın yaptığı sınavda başarılı olup Doçentlik ünvanı aldım. 2006-2011 tarihleri arasında T.C. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda Doçent Doktor olarak çalıştıktan sonra, 2011 yılında Profesör Doktor oldum. Şimdi ise Fırat Üniversite rektörlük adaylığına başvurumu yaptım. Üniversitemize hizmet adına bu yoldayız.

REKTÖR OLDUĞUNUZ TAKDİRDE ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ HAYALLERİNİZ VE HEDEFLERİNİZ NELERDİR ?

En büyük hayalim, yarım asırlık bilgi birikimi ve tecrübeye sahip Fırat Üniversitesinin, eğitim ve öğretim gücünü harekete geçirip, seçkin kadrolar yetiştirmek, bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak ve bu araştırma sonuçlarını toplum yararına sunarak, sosyo- ekonomik kalkınmaya katkıda bulunmaktır. Bu doğrultudaki hedeflerim ise, Düşünen, analiz edebilen, gelişmiş universal genç beyinler yetiştirmek;
Araştırma ve geliştirme projeleri ile tarımdan imalata, sağlıktan eğitime değin geniş sektör yelpazesinde ileri bilgi ve teknolojiler geliştirilmek;
Bilgi birikimini üretim sürecine yansıtarak, sanayi ile işbirliği kurmak; Sadece Elazığ'da değil, bölgenin mevcut sosyo-kültürel ve ekonomik dokusunu olumlu yönde etkileyecek ve bölgesel gelişimi hızlandıracak girişimci ve toplumla bütünleşen kolektif projeleri hayata geçirmektir.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ VE ŞEHİR BİRLİKTELİĞİ NASIL SAĞLAMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Her devlet kurumu gibi, üniversitelerin ve öğretim üyelerinin varlıklarının sebebi içinden çıktıkları topluma hizmet etmektir. Şayet Fırat Üniversitesi'ni bireysel yayın çıkarmaya yönelik küçük projeler yapan cılız yapıdan kurtarıp; Şehrin ekonomik verimliliğini ve rekabet edilebilirliğinin arttırılmasına yönelik aktif rol alan faal bir oyuncu haline getirirsek; üniversite – şehir bütünleşmesi kaçınılmaz olur. Aynı zamanda bilim ve bilim insanları, halk nezdindeki mevcut konumlarından, layık oldukları daha ileri ve saygın bir konuma geleceklerdir. Hiç şüphe yok ki bu millet, kendisine samimî olarak hizmet edenleri tanır ve onları baş tacı eder.Bu yoğun günlerinde bize zaman ayıran hocamıza teşekkür eder rektörlük yolunda başarılar dileriz.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme