'Ziya Gökalp ve Cumhuriyet' konulu panel düzenlenecek

Elazığ Türk Ocağı Cumhuriyetin 101. yılında, büyük Türk mütefekkiri Ziya Gökalp'ın vefatının 100. yıldönümünde 'Ziya Gökalp ve Cumhuriyet' konulu panel düzenleyecek.

TAKİP ET

Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Yavuz'un, yine aynı üniversiteden Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Kara'nın, Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Bayram Kaçmazoğlu'nun ve Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çevik'in konuşmacı olarak katılacakları panel 25 Ekim 2024 tarihinde Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezinde saat 19:00'da düzenlenecek.

Panelle ilgili görüşlerini belirten Elazığ Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Haykır ilim ve fikir dünyamızın büyük münevveri Ziya Gökalp'ın ve fikirlerinin yeterince tanınmadığını bu yüzden Cumhuriyet'e ışık olan fikri dünyasının iyi bir şekilde analiz edilmesinin zaruri olduğunu belirtti.

Ziya Gökalp'ın vefatının 100. yılında büyük mütefekkiri anmak amacıyla panel düzenleyeceklerini söyleyen Haykır, aynı zamanda Cumhuriyetin 101. yılının idrak edildiğini, bu yüzden etkinliklerinin önemli bir konusunun da Cumhuriyet olacağını sözlerine ekledi. Son olarak “Ziya Gökalp ve Cumhuriyet konulu panelimize bütün hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme