Antalya'da hayat durma noktasına geldi

Antalya'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Antalya'da hayat durma noktasına geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Antalya'da akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman şiddetini artıran sağanak, sokak ve caddelerde su birikintilerine neden oldu. Bazı bölgelerde trafik aksadı.

Konyaaltı, Muratpaşa, Döşemealtı ve Kumluca ilçelerinde kuvvetli rüzgar ağaçları devirdi. Bazı araçların üzerine levhalar ve ağaçlar düştü.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin dış cephesinde şiddetli fırtına ve sağanaktan dolayı hasar oluştu.

Liman ve Sarısu mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, araçlar yolda kaldı. Bazı yolları kapatan polis ekipleri, buralarda araç girişlerine izin vermiyor.

Şiddetli fırtına nedeniyle Yat Limanı'ndaki bazı tekneler su aldı, bir tekne de battı.

Serik ilçesi Acısu Deresi'nde su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Boğazkent Ovası ile tarım alanlarını su bastı.

Öte yandan, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 45 istasyonda 600 personelle ihbarlara müdahale için hazır bekliyor.

Kuvvetli rüzgar ve sağanaktan hava yolu trafiği de etkilendi. Sabah Antalya'dan İstanbul'a yapılması planlanan uçuş programı iptal edildi. İstanbul'dan Antalya'ya gelecek 3 uçak ise Dalaman ve Konya'daki havalimanlarına yönlendirildi.

Bazı uçuşlarda gecikmeler yaşanabildiği ancak iniş kalkışlarda herhangi sıkıntı olmadığı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Alanda incelemelerde bulunduktan sonra bir açıklama yapan Böcek, ''Özellikle Döşemealtı ilçemiz olmak üzere 130 kilogram yağış düştü. Bunun yanında lodosun da hızı 130 kilometreye çıktı. Daha önce burada bulunan köprü 9 köye hizmet eden bir köprüydü. Köprüde sıkıntılar vardı. Hepimiz biliyorduk. Bu anlamda 90 günde yeni köprü yapıldı. 2 gün önce yeni köprümüzü hizmete açtık. Bugün de tali yol olarak yaptığımız köprü gitti'' sözlerine yer verdi.

Yaşanan olumsuzluk ile ilgili gelen ihbarlar hakkında da bilgi veren Böcek, “Şuanda çağrı merkezimize 154 ihbar geldi. Genelde ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi ihbarlar geldi. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın emrinde. Vatandaşlarımızdan dikkatli olmalarını istiyoruz. Mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamalarını rica ediyoruz. Tedbirlerimizi aldık. En azından can kaybı yok. Bu köprü bedeli 26 milyon 531 bin TL. Şükürler olsun ki yağış öncesinde açtık” açıklamasına yer verdi.