Asilhan Arslan haklı çıktı!

Maden sahalarının işletmesi ile ilgili ihalenin iptali üzerine Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan'ın maden ihalesinin iptal edileceğini, sürecin bitmediğini söylediği hatırlandı.

Asilhan Arslan haklı çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Maden ilçesinde bulunan zengin maden yataklarının geçtiğimiz günlerde yapılan tartışmalı ihalenin MTA tarafından hazırlanan analiz raporunun konmaması sebebiyle iptal edileceğini ve sürecin bitmediğini söylemişti.

Asilhan Arslan’ın geçtiğimiz pazar günü açıkladığı ve dikkat çektiği, beş gün sonra gerçekleşti ve mahkeme ihaleyi iptal etti. 

Uzun süre şehrimiz gündemini işgal eden Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Türkiye'nin en zengin maden rezervinin işletmesi 21 Nisan’da gerçekleştirilmişti.

İhale için 15 firma dosya aldığı halde sadece Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş ile Port Madencilik A.Ş’nin  katıldığı ihaleyi, 2 milyar olan açılış rakamını 205 milyon gibi cüzi bir fiyat artırarak 2 milyar  205 Milyon TL bedelle Port Madencilik A.Ş kazanmıştı. 

İhaleye katılmak için kurulan Elazığ Girişim Grubu ise şartnameden beklenilen değişikliğin yapılmaması sebebiyle ihalede birlikte hareket ettikleri şirketle yapmış oldukları değerlendirme istişare sonucu, yapılan ihaleye katılmamıştı. 

21 Nisan tarihinde yapılan maden ihalesi Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği tarafından açılan yürütmeyi durdurma davası açılmıştı. 

ETSO Başkanı Asilhan Arslan,  geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında sürecin devam ettiğini,  Elazığ Maden ve Mermerciler Derneği tarafından konunun yargıya taşındığını ve büyük bir ihtimalle mahkeme tarafından ihalenin iptal edileceğini dile getirmişti.

GEREKÇE NE?

Maden ihalesinin İdari Mahkeme tarafından yürütülmesinin durdurulması kararı verilmesinde en büyük etkenin, bölgede bulunan maden rezervlerinin miktarı ve özelliklerini ihtiva eden MTA raporunun ihale dosyasına konmaması olduğu ifade ediliyor. 

ŞİMDİ NE OLACAK?

Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrası Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına bağlı MAPEG’in ihale dosyasındaki eksiklikleri tamamlayarak yeniden ihale ilanına çıkması bekleniyor.

Şartnamede herhangi bir değişiklik yapılmadığı takdirde, Elazığ Girişim Gurubunun ihaleye katılmayabileceği ifade ediliyor.