Atatürk, Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen törenle anıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83. yılında Fırat Üniversitesi'nde bir anma programı düzenlendi.

Atatürk, Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen törenle anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Genel Sekreter Prof. Dr. Sinan AKPINAR, Fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende saatler 09.05’i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN önemli mesajlar verdi. 

Prof. Dr. Özgen; ''Anma törenleri sadece geçmişte yaşananları anlamaktan ibaret değildir. Aynı zamanda iyilikleri tekrarlamak ve ders almak, kötülükleri ise düzeltmek ve önlemek için bizlere düşünme fırsatı verir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır” sözünde de hatırlayıp onun 57 yıllık hayatını, karakterini, mücadelesini milletimize kazandırdıklarını ve kazandırmak istediklerini akılla derinlemesine düşünmemiz gerekiyor. O dönemde yaşananları doğru değerlendirmemiz ve dersler almamız için bugün iyi bir fırsattır'' dedi.

Vefatının 83. Yılında Liderlik Vasıflarıyla Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Çelik ise, Atatürk’ün dünya liderleri arasındaki yeri ve önemini anlattı.

Kendini milletine adayan bir lider olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bazı özelliklerine değinen Doç. Dr. Ahmet Çelik, Bu vasıfları anlatırken yer yer kendi döneminde başka milletlere liderlik etmiş bazı şahıslarla mukayesesini de yaptı.

Programın sonunda ise Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Soner ÖZGEN, Doç. Dr. Ahmet ÇELİK’e onurluk takdiminde bulundu.