Ayçiçek yağına yine zam geldi!

Geçtiğimiz hafta 85 TL'ye satılan 5 litrelik ayçiçek yağı yapılan yüzde 10'luk zam sonrası 96 TL'yi buldu.

Ayçiçek yağına yine zam geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemlerde aşırı pahalanan ürünlerin başında bulunan ayçiçeği yağı ile çok sayıda üründe fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle Rekabet Kurulu 5 zincir market ile bir tedarikçi firmaya toplam 3 milyar lira para cezası uygulamış ancak ceza uygulamasının gündemdeki sıcaklığını koruduğu şu günlerde ayçiçeği yağının etiket fiyatı bir kez daha değişti.

Bazı markalarda 5 liraya kadar artışlar olurken, kimi markalarda artış 10 lirayı dahi aştı.

Geçen hafta 85 liradan alıcı bulan 5 litrelik ayçiçeği yağının etiket fiyatı, bu son yüzde 10'luk zam ile birlikte 96 lira oldu. Fiyat artışını değerlendiren bir market sahibi, gerçekleşen zamların üreticiden kaynaklandığını belirterek, 'Biz de üreticiden alıyoruz. Üretici fiyatları artırınca bizler de etiketleri değiştirmek zorunda kalıyoruz' ifadelerini kullandı.

170 bin ton ayçiçeği yağı üretimine sahip Türkiye'nin lokomotif kurumu Trakya Birlik'in genel müdürü Hakan Çelen, bilhassa son zamanlarda yükselen fiyatların Covid-19 pandemisiyle alakalı olduğunu vurguladı. Hakan Çelen, 'Artan tarımsal girdiler, kur farkı ve enerji fiyatları rafa yansıyor. Bilhassa 2022 yılının şubat ve mart aylarından sonra fiyatlarda düşüş olabileceğini değerlendiriyoruz. 5 litre ayçiçeği yağı fiyatının 80-90 lira seviyelerinde sabitleneceğini düşünüyoruz.' bilgisini paylaştı.