Bahçeşehir Koleji yine şampiyon çıkardı

20 Haziran 2020 tarihinde yapılan Liseye Geçiş Sınavında (LGS) sorulan bütün soruları doğru cevaplayan Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ahmet Gümüş Türkiye birincisi oldu.

Bahçeşehir Koleji yine şampiyon çıkardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz ay yapılan LGS sınavında, ilimizde 24 Ocak 2020 tarihindeki deprem ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid – 19 salgınından kaynaklanan olumsuz şartlara rağmen bütün soruları doğru cevaplayan Bahçeşehir Koleji öğrencisi Ahmet Gümüş Türkiye birincisi oldu.  

Türkiye birincisi Ahmet Gümüş’e okul yönetimi tarafından düzenlenen tören ile Okul kurucusu Harun Yıldıran tarafından tam altın ve hediyeler verildi.

Okul birincisi Ahmet Gümüş mutlu olduğunu ifade ederek ‘Farklı bir süreçte sınava girdik. Bana yardımcı olan bütün öğretmenlerime teşekkür ederim. Heyecan ve stres az olmalı. Bir iki saat düzenli çalışma ile iş halledilebilir. Deprem ve koronavirüs bizi evet olumsuz etkiledi. Fakat okulumuzun online yapmış olduğu çalışmalar ile bu sorununda üstesinden geldik” dedi.

‘ÖĞRENCİMİZE AİLESİNE VE TÜM EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ’

Bahçeşehir Okulu Ortaokul Müdürü Hüseyin Ulukaya ise gururlu ve sevinçli olduğunu vurgulayarak ‘Milli Eğitim Bakanlığının 20 Haziranda gerçekleştirmiş olduğu liseye geçiş sınavı sonuçları açıklandı. Sınav sonuçların göre 2019 yılında 1 milyon 29 bin öğrenci sınava girmişken, 2020 yılında 1 milyon 472 bin öğrencinin katıldığı gözlemdi. %43’lük bir artışın olduğu ortaya çıktı. Buna göre de okul kontenjanları artırıldı. Sınav sonuçlarına göre 42 farklı ilde 181 öğrenci 500 tam puan yaparak Türkiye’de birincilik bayrağını beraber dalgalandırdı. Okulumuzda da Ahmet Gümüş bu gururu bu sevinci bize yaşatıyor. Kendisine ailesine ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Burada diğer öğrenci velilerimize de birkaç tavsiyede bulanmak istiyorum bu sınav bir sıralama sınavı, bu sınav çocuklarımızın yeteneklerini yada kabiliyetlerini yada onların iyi bir insan olup olmadıklarını belirleyen bir sınav değil. Bundan dolayı öğrencilerimizi sınavda almış oldukları puanlara göre değil sevgimizi göstermemiz gerekiyor’ şeklinde aktardı.