Bahçeşehir Okulları'nda uzaktan eğitim canlı derslerle sürüyor

Bahçeşehir Koleji Elazığ Kampüsü koronavirüs tedbirleri kapsamında kendi alt yapısında oluşturduğu yeni sistem ile uzaktan eğitimini aralıksız sürdürüyor.

Bahçeşehir Okulları'nda uzaktan eğitim canlı derslerle sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bahçeşehir Koleji Elazığ Kampüsü koronavirüs tedbirleri kapsamında bir haftası ara tatil, bir haftası da uzaktan eğitim olmak üzere eğitime verilen iki haftalık sürede kendi alt yapısında oluşturduğu yeni sistem ile öğrencileri ile hiçbir kayıp yaşamadan eğitimini sürdürüyor.

Bahçeşehir Koleji Elazığ Kampüsü, tüm kademelere özel içerik ve tasarımıyla öğrencilerin zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitimlerine devam etmesini sağlayan Metodbox uygulamasını kullanarak bu süreçte ebeveynlere de rehberlik desteği sunmaya başladı. Bahçeşehir Koleji Elazığ Kampüsü’nde öğretmenlerin öğrencilerini online olarak takip ettiği alan oluşturulurken, ebeveynlere hem telefon ile hem de online yüz yüze görüşmeler sağlanarak Metodbox uygulamasını anlatıyorlar.

PEKİ, METODBOX UYGULAMASI NEDİR?

Metodbox ilkokul, ortaokul , lise ve üniversiteye hazırlık öğrencileri, sınıf ve branş öğretmenleri, okul yöneticileri ve üye öğrencilerin velileri tarafından kullanılan; hem web sitesi, hem mobil sitesi hem de IOS ve Android uygulamaları sayesinde, her yerde bağlanılabilen ve kullanılabilen bir K12 eğitim platformudur.

 Kullanılan programda MEB müfredatına uygun, konu anlatımları, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri vb. gibi binlerce içerik mevcut. Öğrencilerin kaçırdıkları veya öğrenmede güçlük çektikleri derslerdeki konuları kendi başlarına tekrar etmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler ulaşmak istedikleri hedeflerini girip, bu hedefler doğrultusunda planlarını oluşturmalarına yardımcı oluyor. Öğrenciyi adım adım izleyerek, çalıştığın dersleri ve konuları, çözdüğü testleri takip ediyor. Gerektiği yerde öğrencinin eksiklerini tespit edip, bu eksikleri tamamlaması için fırsat veriyor.

Okulda öğretmenlerin mentörlük sistemi ile öğrencilerimizi ve velilerimizi anlık takip edip dersler öncesinde saatlik ve günlük yoklamalarını alıp, haftalık ve günlük ders programları hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyleyen okul yöneticileri, amaçlarının sadece Bahçeşehir Eğitim Kurumlarında uygulanan ders programları ve Yapay Zeka Tabanlı Kişiye Özgü Dijital Öğrenme Platformu olan Metodbox ile öğrencilerimizin eğitim konusunda da ayrıcalık olmasını sağlamak olduğunu söylediler.