Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ı işaret ederek müjdeyi verdi

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ı işaret ederek müjdeyi verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal ve Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. 'Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak' diyen Bakan Bilgin, en düşük emekli maaşların artacağı müjdesini verdi. Bilgin, yapılacak zammın detaylarını 1 Mayıs'ta açıklayacağını söyledi.

OCAKTA YÜZDE 31'E YAKIN ZAM YAPILMIŞTI

Emekli ve memur maaşları, Ocak 2022'de sosyal refah düzenlemesi yapılması ile arttı. Yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 2.500 TL'ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95'e yükseldi.

BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YOK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin,  emeklilere her yıl iki kez yatırılan bayram ikramiyesi miktarında bir değişikliğe gidilmediğini belirterek 28-29 Nisan tarihlerinde bin 100 TL olarak yatırılacağını açıklamıştı.

"ÇALIŞMA BAKANIM NE DEDİYSE DOĞRUDUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısı sonrası gazetecilerin 'Emekli bayram ikramiyesi zammı olacak mı? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?'  ikramiyelerin 1100 TL olarak yatırılacağını belirterek "Çalışma Bakanım ne dediyse doğrudur" ifadelerini kullanmıştı.