Bakan Fakıbaba Adıyaman'da Siyaset Akademisi'ne katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman'da katıldığı Siyaset Akademisi programında Afrin'i teröristlerden temizledikten sonra Suriyelilere teslim edeceklerini vurguladı.

Bakan Fakıbaba Adıyaman'da Siyaset Akademisi'ne katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman’da katıldığı Siyaset Akademisi programında Afrin’i teröristlerden temizledikten sonra Suriyelilere teslim edeceklerini vurguladı.

Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen siyaset akademisine, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bütün gençlere siyasetçi olmayı tavsiye ettiğini vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Biz nerelerden nerelere geldik. Yani kolay olmadı, halkın bu güveni kolay gelişmedi onun için de başta ben olmak üzere ve bu güveni bozma hakkımız olamaz. Biz yani cumhurbaşkanımıza layık olabilmek için, halkımıza layık olabilmek için sabah akşam demeden durmadan çalışmamız lazım. Bakın burada siyaset akademisine gelen arkadaşların mutlaka ama mutlaka bir beklentileri vardır siyasetten. Bu beklentileri yapabilmek için bana göre çok çalışkan olmak lazım. Siyasetçi olmanızı tavsiye ederim. Siyaset aynen bizim partimizde çok şükür doğru yapılıyor ve bir ibadet olarak görülüyor. Sabahın erken saatlerinde kalkıyorsun, oraya gidiyorsun, buraya gidiyorsun bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Bunun okulumu var mı, hayır okulu yok peki neden siyaset akademisi, sağ olsun cumhurbaşkanımız bunun okulunun olmadığını ve gerçekten 60 bine yakın gerçekten çok değerli kardeşlerimiz eğitimler almışlar" dedi.

Adıyaman’da olmaktan mutluluk duyduğunu ve Adıyamanlılarla gurur duyduğunu dile getiren Bakan Fakıbaba, “Adıyaman her şeyi hak ediyor. Adıyaman her şeye layık olan bir şehrimiz ve bizler de bu konuda elimizden gelen her şeyi bir kardeşiniz olarak inanın samimi olarak kendimi kendi evimde hissediyorum” ifadelerini kullandı.

"Gelecekleri varsa görecekleri de var"

Afrin’da başlatılan Zeytin Dalı Harekatından da bahseden Bakan Fakıbaba, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Sizler oraya terörist gönderiyorsunuz ve benim insanlarımı öldürtüyorsunuz, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Kim olursa olsun, hangi ülke olursa olsun, kendisini ne zanneden olursa olsun, efendim on binlerce kilometre büyüklüğünde dünyanın en büyük ülkesi de olsa, biz bize karşı olan haksızlığı önleriz. Gerekirse hepimiz ölürüz. Bizim amacımız Suriye’yi Suriyelilere, Afrin’i Afrinlilere vermek. Biz orada Afrin’i, terör örgütlerinden kurtarıp gerçek sahiplerine yani Suriyeli kardeşlerimize verip geri çekileceğiz. Ama sınırlarımızı da güvence altına alacağız. Akdeniz’in kıyısından Irak’ın kıyısına kadar, bunun başka da yolu yok. Allah’ın izniyle biz bunu yapabilecek güçteyiz. Onun için biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bize Allah’tan başka hiç kimsenin gücü yetmez, biz öyle bir ülkeyiz. Öyle bir ülkenin torunlarıyız. Gelsin görsünler, gelecekleri varsa vallahi görecekleri de var” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Fakıbaba, salonda bulunan gençlerle de bir süre sohbet ederek sorunlarını diledi.

Bakan Fakıbaba ve beraberindeki heyet daha sonra Adıyaman Organize Sanayi Bölgesine geçti.