Bakan Fakıbaba ve Yılmaz Sivas'ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımda vahşi sulamaya son verileceğini belirterek, Toprağımızı suyla çiftçimizi bilgiyle buluşturacağız. Tarım Bakanlığı olarak çizeceğimiz yol hep kapalı sistem olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu oldu. Vahşi sulamaya son az olacak ama temiz olacak. Bundan sonra suyun ve toprağın kıymetini bileceğiz dedi.

Bakan Fakıbaba ve Yılmaz Sivas'ta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, tarımda vahşi sulamaya son verileceğini belirterek, "Toprağımızı suyla çiftçimizi bilgiyle buluşturacağız. Tarım Bakanlığı olarak çizeceğimiz yol hep kapalı sistem olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu oldu. Vahşi sulamaya son az olacak ama temiz olacak. Bundan sonra suyun ve toprağın kıymetini bileceğiz" dedi.

Sivas Kongresi’nin 98’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sivas Kongre Merkezi ve Fuar Alanı’nda AGRO Sivas 4. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışı yapıldı. Fuara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Sivas milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, diğer il protokolü üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Tarım stratejik bir sektör enerji güvenliği ne kadar önemliyse ondan daha önemli gıda güvenliğidir ve gıda güvenliği de her geçen gün artacaktır. İnşallah bundan sonra bizim hedefimiz toprağı suyla, çiftçiyi bilgiyle buluşturacağız. Toprak suyla buluşursa, çiftçi bilgiyle buluşursa inşallah bereket gelir. Tarım meşakkatli ve zordur. Hazanda gazel, baharda umuttur.Tarlaya atılan bir çekirdekten bin bostan bitirmek Alllah’ın rahmetinin tezahürüdür. Bundan dolayı da çiftçi bu milletin orta direğidir. Medeniyet toprağı işlemekle başlar. İnsan tarım sayesinde üretmenin bahtiyarlığına erer. Tarımla 80 milyon nüfusumuzu besliyoruz. Yurdumuzda misafir olanları besliyoruz. Ama onun dışında da ihraç ediyoruz. Ülkemiz birçok tarım ürünün de kendisine yetiyor inşallah bundan sonrada bunu daha da çok geliştireceğiz. Önümüzdeki dönemde Türkiye’yi de Sivas’ı da tarımda hak ettiği yere getireceğiz. Tarımda verimliği sağlamak lazım. Aksi halde verimsiz olarak insanınızı tarımda tutarsanız gizli işsizlik olur" dedi.

"Suyun, toprağın kıymetini bileceğiz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, "Probleminiz nedir dediğimde hemen hemen bütün şehirlerde su ve eğitim deniliyor. Eğer su olursa suyu biz toprakla buluşturursak bizim çiftçi arkadaşlarımızın neler yapabileceğini ben çok iyi biliyorum. Çok çalışmamız gerektiğine inanıyoruz eğer biz toprağı suyla buluşturursak eğer biz insanları eğittiğimiz de, çiftçileri eğittiğimiz de Türkiye’nin önü açılacaktır. Allah’ın izniyle Türkiye’nin hızını kimse engelleyemez. Biz üreteceğiz, çalışacağız. İstişare edeceğiz, güveneceğiz, çalışacağız. Biz üretene de saygı duyacağız. Katma değer sağlayan arkadaşlara saygı duyuyorum. Tarım olmazsa yaşam olmaz. Gıdayı üreteceğiz, tarımı üreteceğiz. Gece gündüz çalışıyoruz. Hiç durmadan çalışacağız. Toprağımızı suyla çiftçimizi bilgiyle buluşturacağız. Tarım Bakanlığı olarak çizeceğimiz yol hep kapalı sistem olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı bu oldu. Vahşi sulamaya son az olacak ama temiz olacak. Bundan sonra suyun ve toprağın kıymetini bileceğiz" diye konuştu.

Konuşmalarında ardından Bakan Fakıbaba ve Yılmaz ile beraberindekiler fuarın açılışını gerçekleştirdi. Bakanlar fuarda kurulan stantları gezdi. Bakan Fakıbaba yavru Kangal Köpeği’ni kucağına alarak fotoğraf çekindi.