Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e sert eleştiri

Bakan Murat Kurum, Elazığ'da yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in deprem politikalarını eleştirerek, siyasi polemik yerine depremzedelere destek olmasını tavsiye etti.

Bakan Kurum'dan Özgür Özel'e sert eleştiri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da yapımı devam eden TOKİ konutlarında incelemelerde bulunup İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert eleştirilerde bulundu.

Kurum, "Anlaşılan şu ki bizim bu uğraşımız ve gayretimizden Özgür Özel rahatsız olmuş. Beklerdik ki deprem konusunu siyasi polemik malzemesi yapmak yerine, depremzede vatandaşlarımızın sorunları ile ilgilensinler. Bu anlayış, 'Bal yapmayan arı' gibi. Vatandaşa çözüm üretmek yerine, tek yaptıkları deprem üzerinden siyasi polemik üretmek. Özel’e tavsiyemiz, gelsin burada depremzede kardeşlerimizin mutluluğuna ortak olsun. CHP zihniyetini zaten çok net biliyoruz. Onlardan başka bir tavır ve eylem beklemiyoruz," dedi.

Depremi siyaset üstü gördüklerini vurgulayan Kurum, "Cumhurbaşkanımızın önderliğinde daha önceki afetlerde olduğu gibi kimseyi ayırmadan, milletimizi kucaklayarak sahaya gidip, sorunları çözmeye devam edeceğiz. Onlar istese de istemese de bu gayretle çalışacağız. Deprem bölgesinde tek bir çivileri bile olmadı. Afetzede kardeşlerimiz için hiçbir destek vermediler," ifadelerini kullandı.

Kurum, "Boş vaatler vereceklerine deprem bölgesinde vatandaşımızın lehine işler yapsınlar. Özel’in boş polemikleriyle işimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Biz, insan odaklı üretimimize devam edeceğiz. Depremzede kardeşlerimizin yüzü gülene kadar deprem bölgesinde olacağız. Özel’e tavsiyemiz, depremi siyasi malzeme yapmaktan uzaklaşsın," diye ekledi.