Bakan Özlü: TÜBİTAK, artık proje yaptıran bir kurum olarak hizmet verecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK'ın artık proje yapan değil, proje yaptıran bir kurum olarak hizmet vereceğini söyledi.

Bakan Özlü: TÜBİTAK, artık proje yaptıran bir kurum olarak hizmet verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Elazığ Sanayi Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Sanayicilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantı da Bakan Özlü’ye, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Tahir Öztürk, Metin Bulut ile AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze’de eşlik etti.

Sanayi güçlüyse ekonominin de güçlü olacağını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bizim petrol veya doğalgaz gibi rezervlerimiz yok. Bizim genç, dinamik ve büyük bir nüfusumuz var. Türkiye’nin zenginliği üretimden kaynaklanıyor. İhracatımızın yaklaşık yüzde 95’ini sanayi ürünleri oluşturuyor. İhracat gelirimizi artırmak için, daha fazla üretmemiz ve daha fazla pazara açılmamız gerekiyor" dedi.

“TÜBİTAK PROJE YAPTIRAN BİR KURUM OLACAK’

Türkiye’de Ar-Ge merkezi sayısının 402’ye ulaştığını aktaran Bakan Özlü, "Elazığ’da Ar-Ge merkezi olan bir firmamız ne yazık ki yok. Ar-Ge, bütün sanayicilerin öncelik vermesi gereken bir konudur. TÜBİTAK’ı ve bakanlığımızı yeniden yapılandırmak amacıyla bir kanun teklifi hazırladık. Bu tasarı, bu hafta TBMM’nin ilgili komisyonunda kabul edildi. Bu tasarıyla, öncelikle Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nu kaldırıyor, yerine daha hızlı ve etkin çalışacak bir yapıda tasarladığımız Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu’nu kuruyoruz. Bu kurulun alacağı kararları etkin bir şekilde uygulayabilmek amacıyla, Ar-Ge ve Teknoloji Özel Hesabını da kuruyoruz. Ayrıca, TÜBİTAK bünyesindeki araştırma merkezi ve enstitüleri de yeni kuracağımız Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezine devredeceğiz. Böylece TÜBİTAK’ın hem politikaları belirleyen hem teknoloji geliştiren hem de piyasaya kaynak dağıtan karmaşık yapısına da son vermiş olacağız. TÜBİTAK, artık proje yapan değil, proje yaptıran bir kurum olarak hizmet verecek" diye konuştu.

“İHRACATIMIZ ARTMAYA BAŞLADI”

Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların ardından ekonomide gözle görülür bir toparlanma süreci yaşandığını dile getiren Bakan Özlü, "İhracatımız artmaya başladı. İç pazarımızın canlanmaya başladığını gösteren sinyaller alıyoruz. Ekonomik güven endekslerinde de bir artış gözlemliyoruz. Bu hafta TÜİK, sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Ocak ayında sanayi üretimi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,6 oranında artış gösterdi. Büyüme rakamları için önemli olan arındırılmamış endekste artış yüzde 4,2 olarak gerçekleşti. Bütün bu olumlu gelişmelerin arkasında iki faktör yer alıyor. Birincisi, ekonomimizin zaten çok sağlam temellere sahip olmasıdır. İkincisi ise, hükümetimizin doğru zamanlarda doğru tedbirleri hayata geçirmesidir" şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE HÜKÜMETLERİN ÖMRÜ 1,5 SENE BİLE DEĞİL”

Türkiye Cumhuriyetinin 65’inci hükümetinin görev yaptığını hatırlatan Özlü, "1923’ten bugüne kadar 94 yılı geride bırakmışız. 94 ile 12’yi çarpın, sonra da 65’e bölün, sonuç 16 ayı biraz geçiyor. Yani bu ülkede hükümetlerin ortalama ömrü 1,5 sene bile değil. En iyisi bile olsa, bir hükümet, 1,5 yılda ne yapabilir. Biz diyoruz ki, yüzde 20, 25, 30 oy alan bir parti hükümet olamasın. Koalisyon hükümetleri dönemi son bulsun diyoruz. Halkın oylarının yarısından bir fazlasını alan hükümet etme görevini üstlensin, ömrü de beş yıl olsun diyoruz. Yürütmedeki iki başlılık son bulsun istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Bakan Özlü ve protokol üyeleri Fırat Üniversitesi OSB Maden Meslek Yüksekokulu ile OSB’ye bağlı bazı birimlerin açılışını yaptı.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00