Bakanın uyarısı ne anlama geliyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısında artış olduğunu belirttiği iller arasında Elazığ'ın da yer alması tedbirlere ne kadar uyduğumuzu sorgulamakla birlikte, ilimizde yeni önlemler yolda mı sorusunu gündeme getirdi.

Bakanın uyarısı ne anlama geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da koronavirüs nedeniyle ilk günden itibaren alınan tedbirler şehirde yoğun olarak uygulanıyor. Buna rağmen kentte vaka sayısında artış yaşanması dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün düzenlediği basın toplantısında 12 ilin vaka sayısında artış olduğunu, bu illerin arasında Adıyaman, Elazığ ve Malatya’nın da bulunduğunu aktardı.

Geçtiğimiz aylarda Elazığ vaka sayılarının en az olduğu iller arasında yer alıyordu. O aylarda Elazığ eski Valisi Çetin Oktay Kaldırım, almış olduğu kararlar vatandaşlar tarafından zamana zaman tepki görse de vaka sayısı sıfıra inmiş durumdaydı.

Bakan Koca’nın dün akşam vaka sayısında artış yaşandığı iller arasında Elazığ’ı zikretmesi, akıllara Elazığ'da yeni önlemler alınacak mı sorusunu getirdi.

Elazığlı vatandaşlar, vaka sayılarının önüne geçilmesi amacıyla 65 yaş üstüne sınırlama, kamuda esnek mesai, yoğun caddelerde kısıtlama ve birçok alanda kısıtlama gelecek mi sorusunun yanıtını arıyor.