Bakanlık kaygısını dile getirdi, üç kurum kripto paralarla ilgili harekete geçti

Kripto paralarla ilgili kaygılı olduklarını açıklayan Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmaların yürütüldüğünü duyurdu.

Bakanlık kaygısını dile getirdi, üç kurum kripto paralarla ilgili harekete geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto paralara ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Kripto paralarla ilgili kaygılı olduklarını belirten Bakanlık, üç kurumun söz konusu duruma karşı çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz. Konuya ilişkin gelişmeler ve ülkemizdeki durum, Bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bu çerçevede Bakan Yardımcımız başkanlığında; Merkez Bankası, BDDK, SPK ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği halinde çalışmalar yürütülmektedir."

BİTCOİN 58 BİN DOLARA KADAR YÜKSELDİ

Bazı büyük şirketlerin kripto para birimlerini destekleyici adımları ve yatırımlarıyla Bitcoin'in fiyatı 58 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

BU HAFTA 47 BİN DOLARA GERİLEDİ

Geçen hafta hızlı bir yükseliş gösteren Bitcoin, yeni haftada ise düşüş kaydetti. Bitcoin'in fiyatı, pazartesi 50 bin doların altına kadar indi. Şu an itibariyle Bitcoin 47 bin 300 dolar seviyelerinden işlem görüyor.