Başhekim Berilgen'in öldürülmesi Diyarbakır'da protesto edildi

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen'in makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Diyarbakır'da meslektaşları tarafından kınandı.

Başhekim Berilgen'in öldürülmesi Diyarbakır'da protesto edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’in makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Diyarbakır’da meslektaşları tarafından kınandı.

Geçtiğimiz günlerde makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen’İn öldürülmesi meslektaşları tarafından protesto edildi. Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan Diyarbakır Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına (SES) bağlı bir grup tarafından basın açıklaması yapıldı. Grup adına açıklama yapan Diyarbakır Tabip Odası Eş Başkanı Dr. Semra Güzel, Türkiye’de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sağlık alanındaki en önemli sorunlardan biri haline geldiğini belirterek, “Bu sorunun altında yatan ana nedenler uzunca bir süredir tartışılmaktadır. Uygulanan sağlık politikaları, sağlık çalışanlarının değersizleştirilmesi ve hedef gösterilmesi şiddetin altında yatan önemli sebepler olarak tespit edilmektedir. Ancak burada bir de ciddi ihmal vardır ve bu ihmal meslektaşımızı ölüme götürmüştür. Sağlık ortamındaki şiddet olaylarında hedefin çoğu zaman sağlık sistemi olduğu, sistemden kaynaklanan aksaklıkların, ihmallerin şiddet olaylarına zemin hazırladığı görülüyor” dedi.

“Günde en az 30 sağlık çalışanı şiddete maruz kalıyor”

Güzel, sadece kayıtlı olanlar üzerinde bir değerlendirme yapıldığında Türkiye’de günde en az 30 sağlık çalışanının, sağlık hizmeti sunulan alanlarda şiddete maruz kaldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Sağlık alanındaki şiddet ister fiziksel, ister sözlü, ister psikolojik olsun, sağlık hizmeti sunumunun hemen tüm aşamalarında ciddi bir sorun ve sağlık çalışanları açısından mesleki bir risk haline dönüşüyor. Bizlerine en öncelikli gündemi olan sağlık çalışanlarına şiddetin son bulması için her türlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha hatırlatıyor, Muhammed Said Berilgen’i yitirmenin üzüntüsünü yürekten hissediyor, ailesine ve meslektaşlarına bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Sağlık çalışanlarının şiddet görmesine, öldürülmesine sessiz kalınmaması için tüm kamuoyunu duyarlı olmaya, sağlık çalışanlarıyla dayanışma göstermeye davet ediyoruz.”