Başkan adayı Akın: 'Talimat alacağımız tek yer vatandaşımız'

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, STK ziyaretlerine devam ediyor.

Başkan adayı Akın: 'Talimat alacağımız tek yer vatandaşımız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Akın seçim ziyaretleri kapsamında Bingöllüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Hankendililer Derneğini ziyaret etti.

BARHTURMUŞ; "ABDULLAH AKIN, KENDİ ALANINDA BAŞARILAR ELDE ETMİŞ BİR KARDEŞİMİZDİR"

Bingöllüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Barhturmuş Akın’ın ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada; Abdullah Akın bey hazırladığı projeler ile Saadet Partisi’nin Elazığ Belediye Başkanlığına talip oldu. Elazığ’da hemen hemen kendisini tanımayan insan yoktur. Kendi alanında baya başarılar elde etmiş bir kardeşimizdir” dedi.

Akın ziyaretlerinde dernek üyelerine hazırladığı projeler hakkında bilgi verdi.

AKIN: "ELAZIĞ'I KALKINDIRMAK İÇİN AYAKLARI YERE BASAN PROJELERE İHTİYACIMIZ VAR VE BİZ BU PROJELERİ HAZIRLADIK"

Ziyaretlerinde açıklamalarda bulunan Akın; "Belediyecilik kanunda madde 14’te görev ve yetkililer yazılırken, belediyenin imardan, sudan, yoldan, kanalizasyondan, gençlik ve spordan, yurtlardan ve diğer taraftan ilin ekonomisinden de sorumlu olduğunu açıkça belirtiyor. Şimdi baktığımız zaman ilimizde 30 bin işsiz var. Yine mahallelerimizin hepsi yıkılmış kentimiz boşalmış ticaretimiz çökmüş. Nüfusun yığıldığı yerlerde ulaşım sorunu var. Her yağmurda evlerimizi su basıyor. Dolayısıyla bizim bu sorunları çözebilmemiz için vatandaşın üzerinden bu sıkıntıları kaldırabilmemiz için ayakları yere basan projelere ihtiyacımız var. Biz bu projeleri hazırladık. 40 stratejik proje ve 10 tane de tamamlayıcı projemiz hazır. Konya’da Torku örneğinde olduğu gibi Elazığ’ımızın çeşitli bölgelerinde üretilen yöresel ürünlerimiz, gıda mühendislerinin denetiminde ve profesyonel üretim hatlarıyla paketlenip, kurulacak olan yöresel ürün marketleri vasıtasıyla satışa sunulacak. Kaliteli ve ucuz ekmeğe halkımızın kolayca Ulaşabilmesi için Halk Ekmek Fabrikası kurulacak ve ekmek ucuza satılacaktır. Her mahalleye en az bir tane halk ekmek büfesi konulacaktır Şuan Elazığ Belediyesinin 1 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali var Akçakiraz Belediyesinin ise 6 MW’lık santrali var. İş başına geldiğimiz de Elazığ Belediyesi olarak 70 MW Güneş Enerjisi Santrali kuracağız. Hem doğayı koruyacak hem de belediye gelir kaynaklarını destekleyeceğiz. Yılda 350 milyon TL gelir sağlayacak 70 MW’lık Güneş Enerjisi Santrali Projesi hayata geçirildiği an harama ve faize bulaşmadan belediyemizin tüm yatırımlarına finans desteği sağlayacağız. Bu projelerimizi hayata geçirmek için talimat alacağımız yer yok çünkü bizim kimseye minnet borcumuz yok. Bizim talimat alacağımız tek yer vatandaşımız biz onlara karşı sorumluyuz" dedi.