Başkan Çakmakçı, gram altın için yıl sonu tahminini açıkladı

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altının değerini ve yatırımcılar için önemini vurgulayan açıklamalarda bulundu.

Başkan Çakmakçı, gram altın için yıl sonu tahminini açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altının uzun yıllara dayanan güvenilirliğini vurgulayarak, altının enflasyona karşı sağlam bir yatırım aracı olduğunu ifade etti.

Başkan Çakmakçı, altının zaman içinde değer kazanma eğiliminde olduğunu ve enflasyon karşısında yatırımcıların parasını koruduğunu belirtti.

"ALTINDAKİ DÜŞÜŞLER HER ZAMAN FIRSATA ÇEVRİLMELİ"

Çakmakçı, altın fiyatlarında yaşanan düşüşlerin yatırımcılar için fırsata dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Altın fiyatlarındaki dalgalanmaların yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu dile getiren Çakmakçı, bu durumun doğru stratejiyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başkan Çakmakçı, gelecek beklentileri hakkında da değerlendirmelerde bulunarak, Merkez Bankası'nın 2023 yılı sonu Dolar kurunu 40.000 lira olarak açıkladığını ve bu durumda gram altın fiyatlarının yıl sonunda ortalama 3.000 lirayı bulacağını belirtti.

Dolar kurundaki artışın altın fiyatlarını nasıl etkileyeceğine dair beklentilerini paylaşan Çakmakçı, yatırımcıların bu durumu bir fırsata çevirebileceğini söyledi.