Başkan Erkoç, 'Kahramanmaraş'ı örnek il yapacağız'

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çevre temizliği konusunda Kahramanmaraş'ı örnek bir il yapacaklarını söyledi.

Başkan Erkoç, 'Kahramanmaraş'ı örnek il yapacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, çevre temizliği konusunda Kahramanmaraş’ı örnek bir il yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, laboratuar ortamında suyun temizlenmesini inceleyerek Kahramanmaraş’ı tertemiz çevresiyle de örnek bir il olacağını söyledi.

Atıksu arıtma tesisi incelemesinin ardından açıklama yapan Başkan Erkoç, 100 milyon lira maliyetle bitirilen atık su arıtma tesisinin yüzde 91’inin hibe olduğunu belirtti. Erkoç, "Sağlığımız için çevre çok önemli Kahramanmaraş’ımız için en önemli problemlerinden bir tanesi Kahramanmaraş’ımızın atıksularıydı. Özellikle şehrin evsel atıkları Aksu Nehrine, Sır Barajına dökülmekte idi. Bu da bizim sorumluluk alanımızda ve bu suların arıtılması bizim görevimizdi. Büyükşehir Belediyesi olarak kolları sıvadık ve Atıksu Artıma Tesisimizi bitirdik. Türkiye’nin en büyük arıtma tesisi diyebiliriz buraya. En son teknoloji ile yapılan bir tesis oldu. Çok şükür bunu uygun bir fiyata mal ettik. 100 milyon lira gibi bir maliyetle bitirdik ama şimdi yapılsa herhalde birkaç katı maliyete çıkardı. Buranın yüzde 91’i hibe ve belediyemizin katkısı yüzde 9 oldu. Önemli bir yükü ve sorumluluğu yerine getirmiş olduk" dedi.

Kahramanmaraş Katı Atık Bertaraf Tesislerinin şu anda hizmet verdiğini ve beş ilçeye daha katı atık depolama tesisleri yapacaklarını ifade eden Başkan Erkoç konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş’ımız da tertemiz bir çevre olacak. Çünkü bu doğa bu çevre Allah’ın bize bir emaneti. Gelecek nesillerimiz için bunu korumamız gerek. Kahramanmaraş bu konuda inşallah örnek bir il olacak. Yani arıtma tesisleriyle, katı atık depolama tesisleriyle, çevre problemini halletmiş bir il olacak" diye konuştu.